Sladjan Osmanagic: NFL – Championship

Spelbloggare Publicerat: 21 januari 2017

Tiden går aldrig så fort som när man har riktigt kul, brukar klyschan heta. När det kommer till NFL är det helt sant. NFL-säsongen startar, plötsligt är det dags för slutspel och vips så kommer Super Bowl. Det är en av de stora tjusningarna med formatet på NFL. Man vill ha mer hela tiden.

Nu återstår endast tre matcher av säsongen. NFC- och AFC-championshipmatcher och om två veckor är det dags för Super Bowl i Houston. Fyra lag är kvar i leken. En kvartett med olika styrkor och svagheter. Båda matcherna har kapacitet att sluta precis hur som helst och det är tämligen öppet om vilka två lag som kommer göra upp i Super Bowl.

Så här lång har slutspelet varit mycket intressant, dramatiskt och emellanåt välspelat. En del spelare har tagit chansen att briljera, andra misslyckats. Slutspelets huvudperson har Green Bay Packers eminente QB, Aaron Rodgers, varit. Det spel han stått för i Packers segrar mot Giants respektive Cowboys har varit en njutning att se. Fräckheten, hans spelsinne och kylan han har är en unik kombination. Sedan har Steelers runningback, Le’veon Bell, också varit makalöst bra. För mig har dessa två atleter stuckit ut extra mycket under slutspelet.

I de två återstående matcherna inför Super Bowl är det fritt fram för andra spelare att kliva fram med matchavgörande insatser. En sack på motståndarnas QB eller en passinterception kan ge ditt lag den efterlängtade platsen i Super Bowl, och väl där kan allt hända.

Atlanta Falcons vs Green Bay Packers

Falcons QB Matt Ryan hade en fantastiskt match när Seahawks besegrades i divisionsfinalen. På förhand är det här en match mellan Ryan och Rodgers. Två av ligans absolut bästa QB:s. Goda nyheter för både Falcons och Ryan inför matchen mot Packers är att Atlantas främste receiver, Julio Jones, kan gå för 100% efter en tåskada. Vilket är en jätteboost för Falcons.

Atlanta är starka offensivt och står inte och faller med Jones medverkan i matchen. Något huvudcoachen Dan Quinn är medveten om. Dessa lag möttes i grundserien i den åttonde omgången. Falcons vann den matchen komfortabelt. Matt Ryan stod för 28 lyckade passningar på 35 försök och tre av dessa resulterade i touchdown. I den matchen tog WR Jones emot tre passningar.

Inga skador i övrigt hos Falcons. Då är läget sämre hos Packer. James Starks och JC Tretter är helt borta ur ekvationen. Adams, Allison, Burnett och Nelson testas på matchdagen. Kan bli en viktig faktor för matchens utgång.

Aaron Rodgers har burit sitt Packers på sina egna axlar de senaste veckorna. Han verkar se möjligheter och passningsvägar som få andra gör. Nu är det en ny match och det går inte luta sig tillbaka mot de som varit tidigare. Packers har problem med lite influensa som går i laget och Rodgers är en av de spelare som känt sig småkrasslig inför matchen mot Falcons. Det gäller också Jordy Nelson, Packers vikigaste WR. Enligt samstämmiga rapporter skall de båda vara redo på söndag. Om de verkligen är det återstår att se. Falcons är knapp favorit på pappret. Jag tror Falcons och Matt Ryan vinner den här matchen och därmed tar sig till Super Bowl.

New England Patriots vs Pittsburgh Steelers

Tom Brady är ständigt i fokus och orsakerna till det kan både variera och vara många. Det krävs inte något större misstag från Bradys sida för att hans form skall diskuteras och ifrågasättas. Han hade ingen bra match i divisionsfinalen där han kastade bort två passningar. Brady är en vinnare och kommer ha borstat av sig allt inför matchen mot Pittsburgh Steelers.

Roethlisberger och Bell har varit makalöst bra i Steelers två slutspelsmatcher och det måste de återigen vara mot Patriots om de ska ta sig till Super Bowl. Steelers har, precis som Packers, haft problem med sjukdomar i laget under veckan och därmed inte kunnat förberedda sig optimalt. Det är frågetecken kring James Harrisons medverkan. Liksom Ladarius Green och Fitzgerald Toussant. Troligtvis kommer samtliga tre dyka upp till spel.

Patriots är klara favoriter till att vinna den här matchen och allt tryck ligger på Tom Brady och huvudcoachen Bill Belichick. Det finns vissa frågetecken för några Patriotsspelare också. NFL-säsongen må vara kort, men gott om skaderisker kommer alltid finnas. Bradys WR nummer ett, Amendola, är osäker. Liksom Bennett, Bolden, Hightower, Hogan, Mitchell och Sheard. Samtliga testas på matchdagen.

Det mesta talar för Brady och hans Patriots i den här matchen. Roethlisberger och Bell har dock andra planer. De tänker åka till Houston och spela Super Bowl om två veckor. Jag tror de lyckas med det, Steelers vinner matchen.

 

Sladjan Osmanagic