Speltips, AIK – Atromitos 30/7: Skadeskjutet AIK får det svårt?

Spelbloggare Publicerat: 30 juli 2015

Ett skade- och sjukdomsdrabbat AIK kliver in i den tredje rundan av EL-kvalet mot Atromitos och med spelarna som är borta borde gästerna få goda möjligheter att hamna i målprotokollet.

Grekiska Atromitos skuggar den absoluta toppen i hemlandet, men brukar vara med och fajtas om Europabiljetterna. En femteplats blev det sist, vilken är den sista som leder till Europa, och denna plockades med en respektive två pinnar före konkurrenterna under.

Detta är det tredje året i följd som Atromitos är i EL-kvalet, men någon lycka har man inte haft. I varje runda man kommit in i, har man åkt ut direkt – detta mot Sarajevo, AZ och Newcastle. Förra året var det med knapp marginal man åkte dit, bortamötet vanns med 2-1 – i returen blev siffrorna omvända och Sarajevo fick in den avgörande baljan i förlängningen.

AIK:s vår har varit halvdan; sjätteplatsen innehas i Allsvenskan, men det skiljer bara fem pinnar upp till förstaplatsen i den så jämna tabelltoppen. Här i Europa League har man avancerat förbi finska VPS samt Shirak – två lättviktare. Nu väntar klart tuffare motstånd och faktum är att Atromitos ställs ut som favoriter över de här två mötena.

De svenska lagen brukar ha det tufft i Europa och AIK är inget undantag. Förra året åkte man ut i kvalet mot Astana med 1-4 – ett dubbelmöte man var favoritstämplade i på förhand – efter att ha vänt och vunnit mot Linfield i rundan dessförinnan.

Tre mittbackar borta

Grekiska klubbar brukar ha det svårt på bortaplan i de större sammanhangen, för att prestera klart bättre hemma. Nu ska de ändå ses med okej chans att lösa ett bra resultat eller åtminstone få in en bortabalja.

Först och främst får man ändå betraktas som snäppet bättre än AIK, även om solnaiterna ska vara favoriter här på hemmaplan. Och för det andra är man svårt skadedrabbade; mittbackarna Per Karlsson, Jos Hooiveld och Sauli Väisinen är skadade. Därtill är Ebenezer Ofori samt Henok Goitom förkylda och således osäkra för spel.

Ett svårt offensivt, eventuellt avbräck i Goitom, men AIK ska helt enkelt få in minst ett mål på hemmaplan där man varit så starka under spelåret – bäst i Allsvenskan till och med. Melodin ljuder alltid full fart framåt, men oftast släpper man också in minst en.

Nu är det de här defensiva avbräcken. Detta kan innebära stora, stora bekymmer. Luktar mål här – åt båda håll också. Att båda lagen gör mål spelas till dubbelt hos William Hill och i det spelet hittar jag värde minst tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 30/7
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 2,25 williamhill logo
Oavgjort 3,35 betsafe logo
Atromitos 3,50 betway logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,62 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: