Speltips, AIK – Åtvidaberg 30/8: Brutal klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 29 augusti 2015

Åtvidaberg fajtas med näbbar och klor i botten av Allsvenskan och kontraktet blir svårt att rädda. Guldjagande AIK mår desto bättre och när lagen möts ska man ses med god möjlighet att plocka en bekväm trea.

Trean mot jumbon. AIK har, trots att man var en bra bit på efterkälken bara för ett par, tre veckor sedan, hämtat ikapp toppen och upp till serieledande Blåvitt skiljer bara två pinnar. Sett till formkurvorna känns det också ut som att solnaiterna ska ha en bra chans att vinna Lennart Johanssons pokal; fem raka matcher har vunnits och således toppas seriens formtabell.

Undra om kontraktet inte kan rivas redan nu? Åtvidaberg är fastkedjade i botten med fem pinnar upp till kvalplatsen och åtta till säker mark. I den fjärde omgången plockades den senaste och enda segern – 17 matcher sedan – i årets allsvenska. Blivit fler oavgjorda på sistone, men man har förbannat svårt att knyta ihop säcken och en pinne här och där kommer inte räcka för ett nytt kontrakt.

10-1-0 på hemmaplan

Seriens bästa hemmalag mot den hopplösa jumbon. Det här kan bara sluta på ett sätt, eller hur? ÅFF förmår att kunna pressa de flesta på hemmaplan, men borta står man på noll vinster, två oavgjorda och hela sju förluster. Målskillnaden – 4-15.

På hemmaplan är det alltid full fart framåt som melodin ljuder för AIK. Tio vinster, ett kryss och noll förluster är facit och nästan tre mål snittas per match. Sex av dessa tio treor har plockats med minst två måls marginal. Enda nämnvärda avbräcket för solnaiterna är på Stefan Ishizaki och med alla mittfältsalternativ som finns ska han kunna ersättas på ett bra sätt.

För ÅFF är situationen värre; Tor Öyvind Honda är avstängd och Henrik Gustavsson samt Daniel Hallingström skadade – tre oerhört betydande pjäser. Att en så pass decimerad jumbo skulle kunna pressa ett AIK med fem raka vinster? Nja.

Klasskillnaden ska vara total. Gnaget bör lösa det här med minst två baljor och spelas med -1,5 mål (asian handicap) till 1,78x hos Unibet. Sjunkit några punkter, men värdet finns fortfarande där och jag vill gå så pass långt och mena att detta är spelvärt ända ner till 1,70x.

Titanbet ger 1 000 kr bonus!

Har ni hunnit testa Titanbet än? Deras sida är helt på svenska och nya kunder får 1 000 kronor bonus! Klicka här för att hämta bonusen.

Speltips:

Speltips: AIK -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 30/8
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 1,27 mybet logo
Oavgjort 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Åtvidaberg 13,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,59 unibet logo
Under 2,5 mål 2,45 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: