Speltips, AIK – Falkenberg 3/6: Fint spelvärde från Friends Arena

Spelbloggare Publicerat: 3 juni 2015

AIK står inför sin sista hemmamatch för vårsäsongen och får då besök av ett Falkenberg som presterat väl mot bättre motstånd i årets Allsvenskan. Kan de ställa till med en skräll på Friends Arena, månne?

Hans Eklund har fått en helt okej start på året med sitt Falkenberg och laget hittas på tolfteplatsen med två poäng upp till den övre tabellhalvan och tre ner till negativ kvalplats. Ganska väntad position de är på, men tycker att det finns flera positiva saker att hämta ur de elva första matcherna.

Prestationerna har ändå varit hyfsat ojämna. Man lyckades ”bara” få oavgjort (1-1) i hemmamatchen mot Sundsvall förra veckan, när man dessförinnan plockade en helt oväntad 2-0-vinst borta mot Häcken, där man stod i runt åtta gånger pengarna inför matchen.

Positivt från 1-1-matchen mot Sundsvall var i alla fall att Calle Wede prickade in sitt första mål för året och en annan som överraskat rejält är det fysiska monstret Hakeem Araba som hade målat i sex matcher i följd innan trenden bröts senast.

En rad spelare missar dock matchen; Tibor Joza, Zlatan Krianovic, Johan Swahn och Godsway Donyoh. David Svensson ska bli pappa vilken dag som helst och kan därmed vara osäker.

Halvdan defensiv

Av AIK finns mycket mer att kräva. Man parkerar på sjätteplatsen och har ett hyfsat stort kliv upp till den absoluta toppen och i flera av matcherna har poängtappen varit helt onödiga, eller i alla fall oväntade. Derbyt mot Djurgården, där man tappade allt under andra halvlek, är ett exempel. Tappet hemma mot Norrköping ett annat.

Nu pekar ändå formen uppåt; i söndagens tillställning mot Helsingborg stod man för en oerhört bra insats och vann med stabila 3-1. Nabil Bahoui var tillbaka från ett kortare skadeuppehåll och målade dubbelt – en ovärderlig pjäs för solnaiterna.

Defensiven, som var så stark under fjolåret, ser dock fortfarande halvdan ut. Slarvas ofta i försvarslinjen och åtta mål har släppts in på de fyra senaste matcherna. Gästerna kommer få sina chanser och med en stekhet Araba på topp ska man ha en god möjlighet att näta – större än oddssättarna antyder. Nu saknar AIK dessutom mittbacken Sauli Väisänen, vilket är ett stort avbräck.

Att AIK ska måla behöver inte ens motiveras. En hemmamatch lämnas ytterst sällan mållösa. Det har blivit mål åt båda håll i sex av AIK:s elva matcher, statistiken är densamma för FFF.

BLGM – ja spelas till 2,10x hos Betway. Spelbart ner till dubbelt.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 3/6
TV / Stream:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 1,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 5,65 unibet logo
Falkenberg 12,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,65 betway logo
Under 2,5 mål 2,45 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: