Speltips, AIK – Gefle 12/4: ”… aha, aha, han gör alla våra mål”

Spelbloggare Publicerat: 12 april 2015
aik gefle 12/4
Foto: Bildbyrån

Söndagen innebär allsvensk fotboll och i den tredje omgången reser serieledarna – tro det eller ej – Gefle till Solna och Nationalarenan, där titelaspiranten AIK väntar. En redan historisk målskytt får nytt förtroende.

Jo, Gefle – som var nära på att åka ur serien i fjol – leder Allsvenskan efter full pott på de två inledande matcherna, men det är såklart bara en tidsfråga innan resan nedåt i tabellen påbörjas. Sannolikt här. Spelschemat har varit av det enklaste laget, även om det inte finns några enkla matcher i Allsvenskan. Falkenberg (b) och Kalmar (h) har båda avverkats med 2-0.

AIK inledde med att vinna mot Halmstad med uddamålet på Nationalarenan, men matchen var tveksamt utförd; få saker klickade, framförallt inte försvarsspelet och HBK hade mycket väl kunnat få in en kvitteringsbalja. Saknades knappast chanser för det. Nu senast, borta mot Malmö, blev det mållöst och prestationen var klart bättre; hade kunnat slutat hur som helst. Sett till antalet möjligheter borde det dock blivit mål åt båda håll.

För Gefle saknas ”bara” Anders Bååth. AIK har storstjärnan och landslagsmannen Nabil Bahoui samt Dickson Etuhu out.

Historisk med tre mål på två matcher

Visst kommer AIK med största möjliga sannolikhet vinna det här. Man är av en helt annan klass, men Gefle brukar kunna ställa till det för de bättre lagen med sitt sjukligt organiserade försvarsspel och det har klickat helt perfekt i början av säsongen. Effektiviteten framåt ska vi inte ens tala om.

Den som imponerat mest är Johan Oremo, som redan skrivit historia i klubben detta år med tre gjorda mål på de två inledande matcherna – något som aldrig hänt förut. Han sviker sällan, är en grovjobbare och gör också en del strutar. Sett till hur han inlett Allsvenskan är det svårt att inte påminnas om hans storhetstid 2007-08, innan han lämnade för Djurgården – för att sedan komma tillbaka 2012. Dessutom gjordes två mål på tre cupmatcher, så det verkar inte vara något tillfälligt ryck bara.

– Han är en fantastisk avslutare och vi har jobbat med att han ska vara centralt längst fram där bollarna kommer, sa tränaren Roger Sandberg till Arbetarbladet efter matchen mot Kalmar.

Gefle kommer inte få alltför många målchanser, men jag räknar med att Oremo får åtminstone en stor sådan – och då kan det smälla till sett till hans rådande form. Sedan vet vi ju att Oremo trivs mot AIK – det visade han i sin sejour i DIF. Vi citerar hans ramsa från just den tiden: ”Oremo, aha, aha, han gör alla våra mååål”.

Målskyttespelet betalar 5,80 gånger kulorna hos Unibet och det måste testas.

Få 1 000 kronor bonus!

William Hill erbjuder riktigt höga odds och alla nya kunder får 1 000 kronor bonus. Hämta din bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
AIK 1,45 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,40 nordicbet logo 1 000 kr
Gefle 7,50 betway logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,87 unibet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Johan Oremo målskytt ”anytime”
Odds: 5,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 12/4
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson