Speltips, AIK – Häcken 19/9: Hemmastark guldkandidat vinner bekvämt?

Spelbloggare Publicerat: 19 september 2015

Hemmastarka AIK skövlar ner allt möjligt motstånd för tillfället och när Häcken, som har fyra raka bortaförluster, kommer till Friends Arena har vi inte det svårt att välja sida.

AIK är inte bara en utmanare till toppen nu, utan en av de största favoriterna till att få höja Lennart Johanssons Pokal. Två pinnar efter Blåvitt är man alltjämt, men formen utan tvekan bäst i Allsvenskan och hemmaspelet är den stora anledningen till den fina situation de nu är i.

Gästande Häcken är ett typiskt mittenlag; skillnaden från toppen respektive botten är stor. Man är alltför ojämna i sina prestationer och hamnat i en djup dipp på bortaplan medan vinsterna på hemmaplan avverkar varandra.

Den sits som solnaiterna sitter i har förstås inneburit att en stor fotbollshajp skapats i staden. Denna match väntas få en av årets bästa publiksiffror och hela arenan, ska i alla fall enligt planerna, bära halsduk. Möjligt att det blir något mindre tifo också.

11-1-0 på hemmaplan

Ser inte hur Häcken ska klara av att stå emot ett AIK i rådande form, på Friends Arena, eller Nationalarenan som den kallas. Sju allsvenska vinster i följd har solnaiterna radat upp och man spelar med ett fantastiskt självförtroende; vill alltid framåt, styra och ställa.

Även om AIK börjat vinna på resande fot också, är det framförallt hemma, inför den stöttande hemmapubliken, som man imponerat främst. Galna 11-1-0 är deras resultatrad på Friends Arena, med målskillnaden 31-12 och då kom krysset mot titelkonkurrenten IFK Norrköping, i en match man borde ha vunnit.

Och Häcken, ja. Man har inte alls fått till det på bortaplan; har fyra raka torskar, 0-1-5 på de sex senaste och det oavgjorda resultatet kom mot den hopplösa tabelljumbon Åtvidaberg. Tre av de fem förlusterna kom med minst två baljors marginal.

De fyra senaste identiska mötena har AIK vunnit, två av dem med två baljor.

Raka ettan är okej till 1,67x, men i min bok borde AIK ta det här bekvämt. Spelar värden med -1,0 mål (asian handicap) till 2,17 x polletterna, vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid uddamålsvinst.

Speltips:

Speltips: AIK -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,17 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 19/9
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 1,67 williamhill logo
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Häcken 5,20 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,70 unibet logo
Under 2,5 mål 2,30 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: