Speltips, AIK – Halmstad 6/4: Uddlöst HBK med fokus på defensiven

Spelbloggare Publicerat: 5 april 2015
aik hbk 6/4
Foto: Bildbyrån

Det är tid för att Allsvenskans tredje Stockholmsklubb att kliva in i hetluften – AIK tar emot Halmstad BK på Nationalarenan. Fortsätter den målsnåla trenden i premiäromgången? Observera att avsparken är redan 15:00.

Snackas om ett åskådarantal runt 30 000 och detta kommer alltså bli den tredje publikfesten i Stockholm under loppet av tre dagar. Vi har kavlat upp ärmarna, letat neråt i oddsbunkern och tycker oss ha funnit värde på målmarknaden.

Börjar bli en tradition för AIK att inte vinna premiärmatcherna. Senaste kom så sent som för hela fem år sedan, men här anses man ha en bra möjlighet att bryta trenden av oddssättarna. Ettan står i skrivandets i runt så lite som 1,40x.

Upptakten kunde dock ha varit bättre för Andreas Alms manskap. Svenska Cupen-äventyret slutade nästan innan det hunnit börja. Vinsterna mot småklubbarna Landskrona och Kristianstad räckte inte för att avancera vidare från gruppspelet då derbyrivalen Hammarby lyckades vända och vinna i den sista, avgörande bataljen på Nationalarenan.

Genrepet suddade inte ut några frågetecken, utan skapade nya. Man spelade ”bara” oavgjort – 0-0 – hemma mot Norrköping, men då saknades också en rad spelare. Nu är nästan alla tillbaka, endast Dickson Etuhu är out.

”… jobbat extra mycket med försvarsspelet”

För Halmstad tror jag att ett problematiskt år väntar. Man har förlorat mer eller mindre alla av de utstickande offensiva pjäserna, bland annat Marcus Antonsson, Kirstinn Steindorsson, Mikael Boman och Oliver Silverholt. Ersättarnas kvalitéer kan diskuteras och ett stort ansvar för målskyttet lämnas på nyförvärvet Kwame Karikari, som kommer från just AIK. Han kan säkert komma upp i fem-sex-sju strutar, men det räcker inte. Ett klart försämrat HBK från i fjol är det som kliver in i premiären.

Förra året var det försvarsspelet som var problemet, nu tror jag att det blir helt tvärtom. Tränaren Janne Jönsson har också insett bristerna framåt och talat om att prio ett är att få till defensiven.

– Vi har jobbat extra mycket på försvarsspelet med olika presshöjd för att vara så tajta som möjligt och bygga grundtryggheten. För fungerar det kan man även vinna en dag när anfallsspelet inte fungerar perfekt, säger han till Hallandsposten inför matchen och fortsätter.

– Däremot är vi inte framme anfallsmässigt – det är många nya brickor som ska på plats, så där finns mer att ta av.

Av de uttalandena att döma, verkar Janne ha en sund inställning till såväl matchen som hela året. Speciellt då spelet inte klickat alls under vintern; man var förvisso nära att avancera vidare till cupslutspelet, men förlorade också mot klart sämre motstånd i vänskapsmatcherna.

Finns inte på kartan att Halmstad ska försöka bjuda upp till dans här. Man kommer backa hemåt med och låta AIK hålla taktpinnen, för att sticka upp i enstaka omställningar. AIK, med sitt stora premiärspöke, utan storstjärnorna i form och som blev nollade i genrepet – kommer få jobba stenhårt för att skapa sina målchanser.

Under 2,5 mål finns till 2,06x hos Nordicbet och spelas. Saknar du konto hos dem? Öppna ett här och få en välkomstbonus på 1 000 kronor.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
AIK 1,42 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Halmstad 8,00 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,06 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 15:00, 6/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson