Speltips, AIK – Hammarby 4/5: Luktar målrikt i Stockholmsderbyt

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2015

aik hammarby 4/5Derbyna fortsätter avverka varandra på löpande band i Allsvenskan. Måndagsmenyn pryds av en rafflade batalj mellan AIK och Hammarby på Friends Arena. Här är vårt speltips.

Som ni förmodligen minns, spelade dessa två den första inbördesmatchen sedan Hammarbys resa ner till Superettan 2009 i mars. Då svingade det rejält och HIF vände 0-1 till 2-1 på just Friends Arena – den stora matchhjälten hette Kennedy Bakircioglu, som även öppnat Allsvenskan på ett makalöst bra sätt och gjort tre baljor på sex matcher.

Bara väntat på det, att Hammarbys ras ska komma – ännu är det inte här. Man står på tre vinster, två oavgjorda och en förlust. Nanne Bergstrand har motat in stort självförtroende i spelarna och de agerar inte alls som en nykomling brukar, utan vill föra matcherna och spela en offensiv, underhållande fotboll. Hittills, ett succérecept.

AIK har exakt samma facit – och även de plockat alla treor på hemmaplan, där få verkar kunna störa dem. Man är utan tvekan flera snäpp bättre på pappret, men med förrförra månadens derbyförlust i minnet känner jag inte att 1,80x räcker för den raka ettan. Hammarby gjorde dessutom liknande insats mot Djurgården på Tele2, där 0-1 vändes till 2-1 i andra halvlek.

Mål – trots avbräcken?

Ett tufft besked för AIK är att anfallsstjärnan och -dirigenten Henok Goitom åkt på en ryggskada och missar matchen. Ett offensivt avbräck modellen större, men det jämnas ut någorlunda med tanke på att även den ordinarie mittbacken Per Karlsson ser ut att tvingas följa händelserna från läktaren.

För Hammarby verkar nämnda Kennedy Bakircioglu få stå åt sidan efter den skada han åkte på i den senaste matchen mot Örebro. Verkar som att vi får ett klart profilfattigare derby, än det i mars.

Trots detta ser jag goda möjligheter för mål på Friends Arena. Senaste derbyt var mycket chansrikt, och så även Hammarbys mot Djurgården. Här har vi två parter som båda vill vara spelförande och pressar bollhållaren hårt. Kan således bli tal om hawaiifotboll under perioder.

Höjt ett finger för att Hammarby kommer bli ett typiskt överspelslag i årets allsvenska. Hittills har fyra av sex matcher klivit över 2,5-målslinan och AIK dito, tre av dem på hemmaplan.

Betydelsen av de offensiva spelarnas frånvaro ska inte överdrivas och över 2,5 mål köper jag gladeligen till 1,80x hos Ladbrokes.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
AIK 1,80 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,75 titanbet logo 1 000 kr
Hammarby 4,75 mybet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,12 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Måndag 19:00, 4/5
TV: 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson