Speltips, AIK – HC Vita Hästen 30/1: Målspel från Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 29 januari 2017

Det blir ett målspel till långt mer än dubbla degen från Hockeyallsvenskan den här måndagen. AIK får besök av HC Vita Hästen och vi tror på målfest åt ena hållet åtminstone.

Här smäller det till mellan två formsvaga lag i Hockeyallsvenskan. AIK kommer till matchen mot HC Vita Hästen med stora defensiva bekymmer, en svaghet som laget troligen måste åtgärda direkt för att poängskörden inte ska bli ordentligt lidande.

I nuläget hittar vi 08-laget på plats nummer 11 i tabellen, med lite för många poäng upp till playoffplatserna. För att ens hålla SHL-drömmen vid liv krävs en rejäl uppryckning nu, annars får man snällt vänta till nästa säsong.

Inte mycket bättre ser det ut för Vita Hästen, som i skrivande stund har tre poäng till godo på AIK i tabellen. Formen är inte heller mycket att hurra för, även fall fredagens match mot succélaget IK Pantern var ett fall framåt. Vita Hästen hemmaslog malmöiterna med klara 5-1 efter att få rejäl fart under skridskorna.

Ett målspel grävs fram här

AIK har som sagt haft stora problem med defensiven på sistone. 20 insläppta mål på de sex senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Allra värst har det varit i de två senaste förlusterna, 4-0 och 5-0. Det finns uppenbarligen någonting som laget behöver rätta till.

Stärkta av vinsten senast tror vi att Vita Hästen åker till Stockholm med fint självförtroende. Det har säkert inte undgått Norrköpingslaget att AIK haft stora problem, varpå de lär sätta ordentlig press redan från start.

Spelbolagen tror på en målrik historia och håller AIK som väldigt klara favoriter. Där är vi inte riktigt på samma sida. Istället tror vi som sagt att Vita Hästen har goda möjligheter att göra stort avtryck här. HC Vita Hästen över 2,5 mål (ordinarie tid) spelas till 2,30 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

 

Speltips:

Speltips:  HC Vita Hästen över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 30/1
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: