Speltips, AIK – Helsingborg 31/5: Målpartaj väntar i Solna

Spelbloggare Publicerat: 31 maj 2015

En söndag fylld av svensk fotboll öppnas i Solna. Helsingborg besöker AIK på Friends Arena och sett till hur de sistnämndas försvarsspel sett ut på sistone är ettan allt annat än spikad. Kan Henke Larssons mannar måla, månne?

En tredjedel av serien är avverkad och sjundeplacerade AIK är i stort behov av en trea för att avståndet till den absoluta toppen inte ska bli för stort att hämta in. Till ettan IFK Göteborg skiljer hela nio pinnar – ett avstånd som kan bli till tolv om man inte lyckas förvalta sitt favoritskap på Friends Arena.

De mindre positiva resultaten har inneburit att buropen mot Andreas Alm blivit alltmer intensiva och högljudda. Sedan uppgifter kommit ut om att den före detta tränaren Rikard Norling haft kontakt med klubben har också oddsen på att Alm ska få lämna i sommar chocksjunkit.

Solnaiterna har inte vunnit på tre matcher, varav två slutat oavgjort och en förlorats. 2-2 fick man hemma mot Norrköping, samma resultat senast i derbyt mot Djurgården och däremellan åkte laget på en tuff 0-3-förlust mot Göteborg.

Den här derbymatchen hade verkligen flera olika ansikten. AIK öppnade klart bäst, var bättre under snudd på hela första halvlek, och klev till pausvilan med 2-0. Sista 45 däremot, där kröp man ner i positionerna och spelades helt och hållet ut. Möjligtvis årets sämsta halvlek.

Viktiga Nabil Bahoui är tillbaka från sitt skadeuppehåll och även Ebeneezer Ofori ska vara fit for fight efter att ha klivit ut i derbyt med en skada. Mittbacken Sauli Väisänen, som också fick kliva ut, lämnas däremot utanför truppen.

Spelet suttit i 12/20 matcher

Helsingborg presterar något starkare än väntat; för tillfället innehas åttondeplatsen och avståndet upp till AIK är på ynka två pinnar. Vem kunde tro att dessa två skulle vara inblandade i ett sexpoängsmöte i den elfte omgången egentligen? Som nämnt, ett starkt facit för ett ungt och utvecklingsbart lag. Kan man behålla en plats på den övre tabellhalvan skulle det vara på tal om en mindre succé.

Efter tre förluster i följd fick HIF återigen fira förra veckan. Hemma på Olympia besegrades Hammarby med ett mål mot noll, trots att motståndarna radade upp möjligheter. Ett mer rättvisande resultat hade kanske kunnat vara 1-1 eller 1-2. Hur som helst, starkt att vinna och hålla nollan även om spelet inte klickade perfekt.

Förvisso har bara 12 baljor släppts in på de tio inledande matcherna – tredje minst i serien – men stundtals har försvarsspelet sett lite disorienterat ut och det finns det självklart saker att putsa på. Enbart en spelare i försvarslinjen är faktiskt över 22 år.

Anton Wede är alltjämt borta för gästerna. Annars är hela truppen frisk och hel. AIK, som nämnt, de får tillbaka offensiv kraft i Bahoui, medan vi kan räkna bort mittbackspjäsen Väisänen. Det sistnämnda, ett mycket tufft besked för AIK som redan har stora defensiva bekymmer.

Räknar med att värden får in åtminstone balja här, och med tanke på hur AIK:s defensiva status är borde även Helsingborg få pryda målprotokollet. BLGM – ja är ett spel som suttit i sex av tio matcher för såväl AIK som HIF. Statistiken förstärks här.

BLGM – ja finns till 1,91x hos William Hill och det måste bara testas.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 31/5
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 1,67 betway logo
Oavgjort 4,00
Helsingborg 5,90
Över 2,5 mål 1,89 unibet logo
Under 2,5 mål 2,01 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: