Speltips, AIK – Kalmar 16/8: Hemmalaget bommar inte guldläget

Simon Pålsson Publicerat: 15 augusti 2015

Tack vare derbyvinsten senast är AIK med i den hektiska allsvenska guldstriden, men nu krävs seger mot Kalmar FF för att hänga kvar i den. Vårt speltips behandlar AIK:s chanser till en seger.

Att den allsvenska guldstriden är tät och intensiv kan ingen ha missat. Med elva omgångar kvar har hela sex lag chans att plocka hem SM-guldet senare i höst och AIK är ett av dessa lag. Tack vare den närmast heroiska derbyvinsten mot Djurgården senaste finns Solnalaget nu med i den absoluta toppen och har bara några enstaka poäng upp till serieledande IFK Göteborg.

Men nu har man inte råd att tappa poäng, åtminstone inte i de på pappret lite enklare matcherna. En sådan match är den kommande hemmamatchen mot Kalmar FF, som reser upp till Solna och Friends Arena med en tråkig hemmaförlust mot Sundsvall i närminnet. Trots hemmaplan lyckades man inte stå emot ett piggt Sundsvall och på grund av förlusten misslyckades man med möjligheten att distansera sig ytterligare från den verkliga bottenstriden.

Med spelare som Jonathan Ring, David Elm och eventuellt Papa Diouf borta finns det en del bekymmer i ett Kalmar FF som haft svårt mot de stora lagen under säsongen. Bortaförluster mot Norrköping, Elfsborg, Djurgården och Häcken vittnar om att man får svårt att stå emot när bättre lag trummar på inför sin hemmapublik.

AIK släpper inte det här guldläget

Tack vare den fina derbysegern är AIK som sagt högaktuella som guldaspirerande lag i toppen av allsvenskan, ett läge man inte gärna bränner. Att man tog tre poäng trots en man mindre mot Djurgården gör att man nästan halkade in på ett bananskal till den riktigt intensiva guldstriden och då har heller inte mycket att förlora.

Säsongen har inte varit perfekt på något sätt, men nu kan alltså allting vända när laget har en realistisk chans att vara med hela vägen fram till de sista omgångarna. Därför tror vi att man kommer gå in med en rejäl beslutsamhet och en tyngd i sitt spel hemma mot Kalmar. Det är just hemmaspelet som imponerat under säsongen, medan AIK på bortaplan varit ett helt annat lag.

Hur som helst tror vi att man tar kommandot direkt och trycker på rejält, med formtoppade Henok Goitom, Dickson Etuhu och Mohammed Bangura i spetsen. Hos bet365 kan vi spela AIK -1 asian handicap till hela 2,05 gånger pengarna. Det vill säga att vi får pengarna tillbaka vid uddamålsseger, men vinner om AIK tar en seger med minst två mål. Det tror vi att man grejar och blir vi tvungna att gissa tror vi att matchen slutar 3-1 till hemmalaget.

Speltips:

Speltips:  AIK -1 (asian handicap)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 16/8
TV:    cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logocmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,60 redbet logo
Oavgjort  4,33 betway logo
Kalmar FF  6,20 redbet logo
Över 2,5 mål  1,76 redbet logo
Under 2,5 mål  2,10 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: