Speltips, AIK – Karlskrona 21/3: Bäst när det gäller

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2016

Karlskrona vann det första mötet efter en lång förlängning och nu är det kniven mot strupen för AIK. Kan 08-laget kvittera till 1-1 i matcher i SHL-kvalet?

Det tog över femtio minuter av förlängningshockey innan det första mötet mellan AIK och Karlskrona äntligen kunde avgöras. Då fick Karlskrona in segerpucken, som nu innebär att laget har 1-0 i den viktiga matchserien som ska avgöra vilket av lagen som tar sig till SHL nästa säsong.

Matchserien avgörs för övrigt i bäst av sju matcher, vilket betyder att det fortfarande finns väldigt mycket att spela om. Det behöver väl inte ens sägas egentligen? Trots det kan vi inte nog understryka vikten av den andra matchen i en matchserie, där laget som inte har hemmaplansfördel har pressen på sig att vinna hemma för att inte riskera att åka på en bortamatch och redan ligga under med 2-0 i matcher.

För AIK:s del är detta någonting de behärskar. Laget har varit starka på hemmaplan under hela säsongen och var, tillsammans med Tingsryd, överlägsna i den hockeyallsvenska tabellen. Därtill har laget varit som bäst när det gäller på hemmaplan, med tre segrar på lika många hemmamatcher i den hockeyallsvenska finalserien mot Tingsryd. Det är onekligen starkt.

Fyra raka bortaförluster för Karlskrona

Annat är det för Karlskrona, som kommer till den här matchen med fyra raka förluster på bortaplan. Visserligen var laget redan klara som jumbo i SHL-tabellen när de här matcherna spelades, men laget har generellt sett haft väldigt svårt på bortais hela året.

AIK kan dessutom räkna med sin fanatiska hemmapublik, som troligen kommer att fylla Hovet för att elda på sitt lag i jakten på SHL. Det första mötet mellan lagen var också oerhört jämn och kunde, såklart, ha gått precis hur som helst. AIK är därför mycket revanschsugna, det vågar vi lova. Dessutom behöver de ju inte känna sig underlägsna, då de bevisligen håller jämna steg med Karlskrona.

Därför håller vi hemmalaget som klara favoriter i den här matchen. AIK är starka på hemmaplan, är bra när det verkligen gäller och har ingen anledning att känna sig skrämda av Karlskrona. Därför spelar vi den raka ettan till 2,36 gånger pengarna hos NordicBet.

Speltips:

Speltips:  AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,36 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:30, måndag 21/3
TV:    tvtolv logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  2,36 nordicbet logo
Oavgjort  4,25 nordicbet logo
Karlskrona  2,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 betsson logo
Under 4,5 mål  2,25 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: