Speltips, AIK – Örebro 26/4: Kombinationsspel från Friends Arena

Spelbloggare Publicerat: 26 april 2015
aik ösk 26/4
Foto: Bildbyrån

Upphajpade Örebro har åkt på pumpen i inledningen av serien och är fortfarande utan vinst när laget kliver in i den femte omgången, borta mot AIK. Vänder man trenden?

En fantastisk höst under fjolåret, ett intressant lagbygge och en finalplats i Svenska Cupen gjorde att flera experter och kunniga tippade Örebro som en möjlig utmanare i toppen, men med snåla en pinne på fyra matcher är man just nu placerade sist i den allsvenska tabellen.

Det var i premiären den här pinnen kammades in, borta mot IFK Norrköping efter ett 1-1-resultat, men därefter har det blivit tre raka förluster mot Göteborg, Falkenberg och Sundsvall – ett på förhand relativt enkelt spelschema. Varken offensiven eller defensiven fungerar och framåt är det tydligt att Alhassan Kamara, som åkte på en skada precis innan seriestarten, är saknad i sin frånvaro.

Nämnde Kamara är alltjämt borta, och så även hans konkurrent om anfallsplatserna, unge Christer Lipovac, som dock inte är tänkt som startspelare eller ens regelbunden inhoppare.

Briljerar framåt, svaga bakåt

AIK kan vara klart mer nöjda med sin start, där man vunnit mot Halmstad och Gefle samt kryssat borta mot de regerande mästarna Malmö. Nu senast kom dock en plump in i protokollet efter en 2-3-förlust mot Elfsborg på Borås Arena – alla fem målen i matchen kom faktiskt under de inledande 20 minuterna.

Skapades en hel del framåt, men försvarsspelet var under all möjlig kritik. Motståndarna tillåts komma till möjligheter från ingenstans och samspelet mellan målvakten Patrik Carlgren fungerade inte överhuvudtaget.

Det var inte bara senast försvarslinjen fungerade dåligt; det har den gjort i varenda match skulle jag påstå. I de två hemmamatcherna mot Halmstad och Gefle har mål släppts in och i åtminstone HBK-matchen borde kanske motståndarna gjort fler än en balja.

Har ändå svårt att se Örebro plocka någonting av värde till tabellen från hemmastarka AIK på Friends Arena. De har inte fått ihop pusselbitarna alls och även om AIK saknar avstängde Johan Blomberg, som hittat nätet två gånger på de inledande matcherna, bör de skapa tillräckligt för att peta in två-tre baljor.

Men att man håller nollan står inte alls som skrivet i sten. Ja, Örebro saknar förvisso Alhassan Kamra – men om AIK släpper till så pass många målchanser som mot Halmstad och Gefle på hemmaplan, då bör Örebro ha en fin möjlighet att hamna i målprotokollet.

Kombinationsspelet AIK vinner och BLGM – ja spelas till 3,40 hos Bet365. 2/3-1?

Grym bonus bara för våra läsare

Redbet ger vanligtvis nya kunder 50€ bonus på första insättningen men våra läsare får 1 200 kronor bonus via denna länk. Glöm inte att ange bonuskod SBLOGG för att låsa upp den unika bonusen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
AIK 1,72 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 4,00 unibet logo 1 000 kr
Örebro 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,12 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,75 betway logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: AIK vinner & BLGM
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 26/4
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson