Speltips, AIK – Tingsryd 9/3: Nu ska det avgöras!

Simon Pålsson Publicerat: 9 mars 2016

Det är dags för den femte och avgörande matchen i den hockeyallsvenska kvalfinalen mellan AIK och Tingsryds AIF. Spelbloggare.se tror på en tight matchbild.

Det är äntligen dags för den sista och avgörande matchen i den hockeyallsvenska kvalfinalen, där vinnaren tar sig direkt till en matchserie mot Karlskrona om en plats i nästa säsongs upplaga av SHL. Det är med andra kniven mot strupen för både AIK och gästande Tingsryd.

Efter fyra spelade matcher har laget vunnit två var, båda på sin respektive hemmaplan. De här båda lagen har varit jämna hela säsongen och det råder ingen som helst tvekan om att detta är de två bästa lagen i Hockeyallsvenskan. I sina bästa stunder har båda lagen också visat prov på att de faktiskt hör hemma i SHL.

Med tanke på att det blivit enbart hemmasegrar så här långt är det såklart fördel AIK inför det sista mötet. Dels har de redan vunnit två matcher i Hovet, men att dessutom få möjligheten att ha sin publik i ryggen när allting kommer till kritan är alltid att föredra.

Jämnt så det skriker om det

Inte nog med att det står 2-2 i matcher efter fyra spelade finalomgångar – målskillnaden är också så jämn den kan vara. Båda lagen har nämligen både gjort och släppt in sju mål vardera så här långt. Vi kan helt enkelt snacka tight, väldigt tight.

– Jag tycker att vi är ett ännu bättre lag här hemma på Hovet. Vi är mer självsäkra och kaxiga, spelar lite enklare och rakare och tar för oss på ett annat sätt framför motståndarnas mål, säger AIK:s Simon Fredriksson till aikhockey.se inför onsdagens avgörande match.

Känslan är att det här blir en väldigt tight historia. 14 mål på de fyra inledande matcher ger ett snitt på 3,5 mål per match och det är någonstans där vi lär hamna den här gången också. Inget av lagen vill ta några som helst risker, något som pekar mot en tillknäppt, chansfattig och tuff historia. Sjunde (eller femte i det här fallet) och avgörande matcher har en tendens att bli just målsnåla. Därför spelar vi under 5 mål i matchen till fina 1,75 gånger pengarna hos Unibet. Det är ett odds som med största sannolikhet kommer att sänkas, så passa på. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 9/3
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK  1,85 unibet logo
Oavgjort  4,20 betsson logo
Tingsryd  3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,80 betway logo
Under 4,5 mål  1,96 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: