Speltips inför AIK – Tingsryds AIF 10/3: Formen fäller avgörandet

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2017

Det börjar bli riktigt spännande i slutspelsserien. AIK har seglat upp i serieledning och kan ta ytterligare ett kliv mot SHL om 08-laget plockar en vinst mot Tingsryds AIF.

Två av fem omgångar i slutspelsserien är avklarade. Så här långt ser det väldigt lovande ut för AIK, som trots att laget bara inledde slutspelsserien med en poäng redan gått förbi både IK Pantern och Västerviks IK.

Efter två raka vinster har 08-laget glidit upp på sju poäng och är därmed en poäng före Västervik i tabellen. Det gör att utgångsläget ser väldigt lovande ut just nu. Tänk dock på att att de båda lagen ska mötas vad det lider.

Tingsryds AIF å sin sida har adderat tre poäng till sina tidigare noll. Det gör att laget har fyra poäng upp till serievinsten, vilket är det enda som räknas då endast ett lag får spela SHL-kval. Med andra ord är det kniven på strupen i den här matchen mot AIK. Om det inte blir seger är loppet kört.

AIK hoppas rida vidare på vågen

Faktum är att AIK var det klart formstarkaste laget i hela Hockeyallsvenskan under avslutningen av grundserien. Det gjorde att 08-laget avancerade ett gäng platser. Lyckligtvis har AIK kört vidare på samma spår även i slutspelsserien, där det så här långt blivit två vinster på två matcher.

3-2-vinsten borta mot Pantern senast var verkligen imponerande och det är därmed ett mycket formstarkt AIK som vänder hem till huvudstaden. Tingsryd förlorade med 8-4 borta mot samma Timrå som AIK avfärdade med 4-3 i den första perioden. Tillsammans med formen tycker vi att den skillnaden i resultat mot Timrå är talande. Märk väl att AIK mötte Timrå i den svåra första matchen.

Så sent som för några veckor sedan slog AIK faktiskt Tingsryd med klara 5-3 på bortaplan. Att nu behöva åka till Stockholm för att möta samma AIK, som dessutom byggt vidare ytterligare på sin fina form, måste kännas tungt. En AIK-seger här skulle ge 08-laget ett förträffligt utgångsläge inför avslutningen.

AIK blir tunga här. Vi tror på hemmavinst och varför inte med ett par kassar? AIK -1 (asian handicap) spelas till 1,98 gånger pengarna hos Bethard. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger. Det är vad AIK ska klara här – minst.

  Rygga spelet hos Bethard- Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK -1 (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 10/3
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: