Speltips, AIK – Tingsryds AIF 18/1: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2017

Spelbolagen pekar ut helt fel favorit inför det hockeyallsvenska mötet mellan AIK och Tingsryds AIF, det hävdar vi bestämt. Det öppnar för ett spel till 1,86 gånger pengarna på matchen.

Här känns det som att spelbolagen är lite snett på det på flera fronter om vi ska vara ärliga. AIK och Tingsryds AIF gör upp i en intressant match i Hockeyallsvenskan under onsdagen, men har inte spelbolagen lagt äggen i fel korg här?

Enligt samtliga spelbolag är det nämligen hemmalaget som får ta rollen som favoriter i den här matchen, trots att de förlorat två raka matcher mot Tingsryd den här säsongen. Märk väl att AIK också är många, många poäng bakom Tingsryd i den hockeyallsvenska tabellen.

Som det ser ut nu blir det kval till SHL för Tingsryds del, medan AIK slutar någonstans i mittenregionen av tabellen. Där kan vi snacka skilda världar. 3-1 på hemmaplan till Tingsryd och en 5-2-seger senast laget var i huvudstaden säger också en hel del om styrkeförhållandet, åtminstone i våra ögon.

Inte heller formen talar för hemmalaget

Förutom spel på 1×2-marknaden tycker vi att spelbolagen är fel ute när det kommer till målmarknaden, där ett underspel (linan på 4,5) betalar smått fantastiska 2,70 gånger pengarna. Med tanke på att inget av lagen har sprudlat särskilt mycket de senaste veckorna är det inte alls säkert att matchen skulle springa iväg över 4,5 mål. 2,70 är därmed väldigt högt.

Å andra sidan riktar vi blickarna åt ett annat håll ändå. AIK kommer till den här matchen utan bra form. Laget har ynka två vinster på sina åtta senaste matcher och har fortsatt förtvivlat svårt att hitta det momentum som skulle kunna hjälpa dem att klättra i tabellen.

För Tingsryds del ser det betydligt bättre ut, med två raka segrar efter en period med två förluster inom loppet av fem dagar. På det hela taget har säsongen varit väldigt bra för laget, som i skrivande stund ligger som trea i tabellen.

Att AIK är favoriter här känns helt fel. Därför spelas Tingsryds AIF +0.5 (asian handicap) till 1,86 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor). Det är alltså samma spel som X2. För den som vill sticka ut hakan ytterligare finns underspelet alltså till 2,70 gånger pengarna, men där håller vi oss trots allt lite i kragen. Lagen är oberäkneliga i sin offensiv och kan mycket väl sprattla till från ingenstans, även fall 2,70 är väldigt bra värde.

Speltips:

Speltips:  Tingsryds AIF +0.5 (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 18/1
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: