Speltips, Ajax – AZ Alkmaar 5/2: Måltrenden bryts?

Spelbloggare Publicerat: 5 februari 2015

ajax az 5/2Ajax och AZ har en historia av målrika bataljer. Under torsdagen möts de i Amsterdam och vi tycker att spelbolagen reagerat lite hårt på inbördesstatistiken och skyfflar in pengarna på ett underspel.

Tvåan mot femman. Det är sannerligen en intressant batalj vi har att se fram emot i holländska Eredivisie. Viasat och Bet365 visar matchen och den är ett självklart val att se när det annars är skralt utbud av TV-matcher.

Ajax förlorade med uddamålet mot Vitesse – 0-1 – förra veckan efter ett sent baklängesmål, men behåller alltjämt sin andraplats i serien. Fyra pinnar har man ner till PEC Zwolle – och detta med en match mindre spelad. Man har en rad spelare borta, men ingenting nytt på tapeten på den fronten.

AZ är femma och innehar således en play off-plats till Europa League, men vid en trea här hakar man på i fajten om en direktplats till turneringen. Formen är okej och laget kommer från 3-1-seger mot bottenlaget Heracles.

Målsnålt i Amsterdam?

1-3, 0-1, 4-0, 3-2, 2-3, 2-3. Det är resultaten från de senaste inbördesmötena dessa två emellan. Galet målrikt som ni ser, men som bekant ska man inte fokusera alltför mycket på historien och istället titta på hur situationen är för tillfället.

Ajax har haft en del problem med målskyttet på sistone och är samtidigt stabila bakåt. Lagets fyra senaste matcher har alla gått under 2,5 mål och två av dessa under 1,5. Mot Vitesse rapporterades man se riktigt trubbiga ut framåt.

AZs resultat har varit mer blandade på sistone och två av de fyra senaste har klivit under 2,5-målslinan. På Amsterdam Arena kommer AZ få fokusera främst på försvars- och positionsspelet. Kan inte se att de skulle kliva på hyperoffensiven, utan hellre vill försvara sin pinne.

Till skillnad från spelbolagen, tycker jag att det luktar målsnålt. Under 3,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt tre) synas med en mindre insats till 1,90 gånger pengarna.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ajax 1,56 1 000 kr
Oavgjort 4,40 betway logo 500 kr
AZ Alkmaar 6,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,50 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,57 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 20:45, 5/2
TV:  viasatfotboll logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson