Speltips Alaves – Eibar 8/6: Avgörande retur

Axel Sjödin Publicerat: 8 juni 2023

På torsdag spelas returen i Segunda Divisions playoff-semifinal mellan Alavés och Eibar på Mendizorrotza.

Alavés - Eibar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det förväntas bli en jämn och spännande match mellan dessa två baskiska rivaler, där en plats i playoff-finalen står på spel. Det första mötet i Eibar slutade 1-1 efter att Alavés tagit en tidig ledning, som de inte kunde hålla i hela vägen. Eibar såg ut att vara det vassare laget när de tryckte på för kvittering och därefter ett ledningsmål, men Alavés kunde i alla fall få med sig ett kryss med ett enda skott på mål och lär vara ganska nöjda med det resultatet.

Då Alavés endast har en enda förlust hemma på Mendizorrotza under hela säsongen lär de vara väldigt nöjda med förutsättningarna inför returen. De hade dock alla chanser att slippa spela playoff helt och hållet då de i den sista omgången behövde besegra Las Palmas för att ta en av direktplatserna, utan att lyckas.

Det enda som oroar lär vara spelet i öppningsmötet, där Eibar såg klart piggare ut. De kommer också att behöva klara sig utan Anaitz Arbilla som drog på sig sitt andra gula i det första mötet och lämnade Alavés med en man mindre på plan under den sista kvarten.

Det har inte varit mycket som skilt dessa båda lagen åt under säsongen, vilket understryks av att de båda avslutade säsongen på 71 poäng, en poäng under andraplacerade Las Palmas. Toppen i Segunda Division har varit oerhört jämn i år och det lär vara små marginaler som skiljer även i slutspelet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alavés har imponerande statistik på hemmaplan

Alavés vann motsvarande möte framför sin hemmapublik med 2-0 under den ordinarie säsongen och har därmed inte förlorat mot Eibar vid något av de tre tillfällen som de har mötts under säsongen. Defensivt har de sett väldigt stabila ut och har inte släppt in många mål på hemmaplan i år. Med endast elva insläppta mål på hemmaplan lär de gå in i mötet med gott självförtroende i hopp om att stödet från läktarhåll kan ta dem över mållinjen.

Offensivt har det inte sett strålande ut dock, och det finns en anledning till att underspelet står så pass lågt som det gör inför returen. Inget av lagen lär vilja ge bort någonting gratis då det första målet kan bli väldigt avgörande mellan två defensivt starka lag.

Endast två av Alavés 15 senaste matcher har slutat med över 2,5 mål totalt, och motsvarande siffra för Eibar är tre matcher under samma period. Vi vågar därmed, trots de ganska låga oddsen kombinera underspelet med dubbelchansen 1X för 1.84 gånger pengarna hos Betinia med tanke på hur svårslagna Alavés har visat sig vara på hemmaplan. En mållös match med förlängning hade inte förvånat någon.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 8 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo