Speltips, Ålborg – Esbjerg 26/5: Oddssättarna fel ute

Spelbloggare Publicerat: 26 maj 2015

Strålkastarljuset riktas mot Danmark och matchen mellan två av årets största besvikelser, Ålborg och Esbjerg. Känslan är att vi kommer få se mål i massor på Nordjyske Arena – oddssättarna tänker annorlunda.

Fjolårsettan mot –femman. Nu – sjuan mot tian. Båda lagen har genomlidit ett uselt spelår. Ålborg vill och ska bara spela av säsongen, då man saknar möjlighet att plocka en Europaplats eller inte riskerar att trilla ur serien. Esbjerg riskerar fortfarande degradering; har just nu fyra pinnar ner till det röda tabellområdet när det återstår tre matcher. Dock har man en mindre spelad än konkurrenterna i samma område och en vinst här således skulle innebära att säkrat kontrakt.

Gästande Esbjerg hade två raka vinster mot Silkesborg och Nordsjälland innan den lite oväntade 2-3-hemmaförlusten mot Sönderjyske, som hittas precis över dem själva i tabellen, senast. Framåt producerar man dock och på dessa tre matcher har tio baljor gjorts.

Sämre ser det, i alla fall för tillfället, ut för Ålborg; man är utan vinst i tre matcher i följd, förlorat de två senaste, vilka man inte heller målat i. Spelarna verkar stundtals helt omotiverade, men det är kanske inte så underligt med tanke på tabellpositionen.

Tre mål på 27 minuter

Esbjerg bombar, som nämnt, in mål för tillfället – men försvarsspelet är fortfarande under all möjlig kritik. Varit så under största delarna av säsongen, även om denna period är extrem.

Nu försvinner anfallskraft i avbräcken på svenske Daniel Larsson och Ryan Laursen. Det kanske låter knäppt, men detta borde nästan kunna öka möjligheterna för mål från bortalagets sida. Mikkel Vestergaard, som inte varit något material för startelvan under tränaren Niels Frederiksen, har på de få minuter han fått på sistone visat tillräckligt för att få möjligheten från start. Nu är det som skrivet i sten, i och med avbräcken.

I de två senaste matcherna har han fått sammanlagt 27 minuter – och på dessa tryckt dit tre bollar, två av dem kom senast i förlusten mot Sönderjysk. Målskyttespelet hade kunnat vara av intresse, men här testar vi ett ”säkrare” alternativ.

Ett Esbjerg, som bara snittar strax över en pinne/matchen, har gjort näst flest mål i serien och släppt in fjärde flest kommer jaga trean för att säkra det där kontraktet. Passande uppgift för ett Ålborg som inte haft någon större offensiv lycka på sistone. Mycket möjligt att siffrorna skjuter i höjden här.

Över 2,5 mål betalar hela 1,94x hos Nordicbet – en helt makalöst stor miss av dem, hade själv plitat ner kanske 1,70-1,75 för överspelet, om jag varit oddssättare vill säga. Här är det bara att skicka in polletterna.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 19:00, 26/5
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ålborg 2,45 unibet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Esbjerg 2,95 comeon logo
Över 2,5 mål 1,94 nordicbet logo
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: