Speltips Alex de Minaur – Jack Draper 30/6: Wimbledon

Martin Efvergren Publicerat: 29 juni 2022

Alex de Minaur gäller som favorit i mötet mot hemmahoppet Jack Draper i den andra omgången av Wimbledon. Matchen spelas torsdagen den 30 juni 2022 med start från kl 12:00.

Alex de Minaur – Jack Draper

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den 23-årige australiensaren Alex de Minaur är rankad om nummer 27 i världen. Han har därmed tappat ett par placeringar de senaste månaderna, men har ändå gjort relativt bra resultat.

Han kommer närmast från en fin insats på gräset i Eastbourne där han tog sig till en semifinal. Där föll han mot amerikanen Taylor Fritz med 2-1 i set. Dessförinnan hade han slagit ut både Tommy Paul och Lorenzo Sonego.

I den första omgången av Wimbledon i tisdags hade Alex de Minaur inga större problem med att besegra Hugo Dellien i tre raka set. Nu gäller han som klar favorit då han ställs mot Jack Draper i den andra omgången.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Draper höjs av hemmapubliken

Den 20-årige britten Jack Draper kommer, precis som Alex de Minaur, från en bättre insats i Eastbourne där även han tog sig till semifinal. Draper föll då mot Maxime Cressy med 2-1 i set och på vägen fram dit slog han, bland annat, ut argentinaren Diego Schwartzmann och landsmannen Ryan Peniston.

Den semifinalplatsen gör att Jack Draper är tillbaka bland de hundra bästa på ATP-rankingen. Just nu är han rankad som nummer 94.

Den vänsterhänte engelsmannen slog ut belgaren Zizou Bergs i den första omgången av Wimbledon. Draper vann i tre raka men jämna set, 6-4, 6-4 7-6.

Den högre rankade Alex de Minaur gäller alltså som favorit inför den här matchen. Ett spel på australiensaren vinner ger då omkring 1.54 gånger insatsen.

Varken De Minaur eller Draper ställdes på några större prov i tisdags, men båda lär nu få bekänna färg. Draper slår ur underläge och har hemmastödet i ryggen medan De Minaur är mer meriterad och mer komplett som spelare för tillfället. Draper är emellertid tre år yngre och lär vara oerhört motiverade att visa Wimbledon att han är att räkna med.

Alex de Minaur är rättmätig favorit men jag tror att det här kan bli en jämn tillställning. Mitt spel blir att det kommer spelas över 38.5 game till 1.77 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 38.5 game
Odds: 1.77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 12:00, torsdag 30 juni 2022
TV:  eurosport logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: