Speltips Algeriet – Sierra Leone 11/1: Tidig avsparkstid

Martin Efvergren Publicerat: 11 januari 2022

De regerande mästarna Algeriet ställs mot Sierra Leone i den första gruppspelsmatchen i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas tisdagen den 11 januari 2022 med avspark kl 14:00.

Algeriet – Sierra Leone

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun är nu äntligen igång efter att ha blivit inställt vid två tillfällen. Senast det begav sig var det emellertid Algeriet som gick hela vägen och går nu in i den här turneringen som en av de främsta förhandsfavoriterna.

Algeriet kommer också till detta mästerskap som nyblivna vinnare av Arab Cup som spelades i december. Man gick obesegrade genom den turneringen där man i finalen besegrade Tunisien efter avgörande under förlängningsspel.

I VM-kvalet som spelades under 2021 gick man också obesegrade i alla sex matcher. Man slutade därmed som etta i gruppen med två poäng mer än Burkina Faso. Faktum är att Algeriet inte har förlorat en enda landskamp sedan oktober 2019 då man föll mot Marocko.

Sierra Leone går förstås in i den här matchen som stora underdogs. För dem var det en bedrift att ta sig till de afrikanska mästerskapen då man lyckades bli tvåa i sin kvalgrupp efter Nigeria. Man vann dock bara en match av sex och kryssade i fyra, vilket alltså räckte för att ta sig vidare.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämnare än förväntat

Algeriet är tillsammans med Senegal de främsta favoriterna att vinna de afrikanska mästerskapen 2021. De är således också favoriter att vinna den här gruppen som förutom Sierra Leone även består av Elfenbenskusten och Ekvatorialguinea.

Algeriet leds sedan augusti 2018 av Djamel Belmadi som, i princip, har tagit laget till segrar i allt de ställt upp i. Man har alltså inte förlorat en enda match sedan hösten 2019, vilket innebär att man är obesegrade i 25 raka matcher.

Algeriet är naturligtvis väldigt stora favoriter i den här premiärmatchen. Ett rakt spel på algerierna ger endast cirka 1.09 gånger insatsen.

Det mesta talar till Algeriets fördel, men Sierra Leone har också kvaliteter. Främsta meriterna på senare tid är att man klarade oavgjort mot Nigeria i båda mötena i kvalet till de här mästerskapen. I den första av de matcherna lyckades man vända ett 4-0-underläge till 4-4. Detta mycket tack vare Alhadji Kamara med förflutet i bland annat IFK Norrköping.

En premiärmatch är alltid lite lurig och jag tror att Sierra Leone kommer stå upp bättre än förväntat mot de regerande mästarna. Bäst spelvärde finner jag därför i spelet Sierra Leone +2.5 (asian handicap) till oddset 1.75 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sierra Leone +2.5 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:00, tisdag 11 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: