Speltips Almeria – Eibar 24/1: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 24 januari 2022

Serieledarna Almeria tar emot ett Eibar som jagar tätt därefter i Segunda Division. Matchen spelas måndagen den 24 januari 2022 med avspark kl 21:00.

Almeria – Eibar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Almeria har svarat för en stark säsong i den spanska andradivisionen Segunda Division. Man toppar för närvarande tabellen efter 23 spelade matcher på vilka man tagit 46 poäng.

Almerias trend ser dock inte lika ljus ut. Man har inlett det här året med tre förluster och ett kryss. I seriespelet har man bara tagit en poäng och därtill blev man utslagna av Elche i Copa del Rey. I onsdags föll man med 2-1 borta mot mittenlaget Lugo och i ligaomgången dessförinnan spelade man 1-1 borta mot Las Palmas.

Nu tar man emot ett Eibar som åkte ur La Liga förra säsongen, men som har något bra på gång igen. De har också spelat 23 matcher och är tre poäng efter Almeria i tabellen.

Eibars form ser emellertid något bättre ut. De blev visserligen utslagna av Mallorca i Copa del Rey, men i Segunda Division har man två segrar och ett kryss på tre senaste. De har dock inte spelat tävlingsmatch sedan den 10:e januari då man lyckades ta en poäng borta mot Real Oviedo efter ett sent kvitteringsmål av Alvaro Tejero.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Eibar parkerar inte bussen

Vi har alltså att göra med ett toppmöte där väldigt viktiga poäng står på spel. Serieledarna Almeria har tappat mark i de senaste omgångarna och Eibar har nu chans att kliva upp på samma poäng.

Almeria gäller ändå som favoriter hos spelbolagen där ett spel på hemmalaget ger dryga dubbla insatsen tillbaka. Almeria och Eibar möttes senast i den tionde omgången i mitten av oktober. Då var det hemmalaget Eibar som gick segrande med 1-0 efter att Stoichkov gjort matchens enda mål.

Almeria har framförallt byggt sin framgång den här säsongen på ett stabilt försvarsspel. På 23 matcher har man bara släppt in 17 mål. Samtidigt har man också gjort 39 mål framåt, vilket innebär att man både har gjort flest mål och släppt minst. Med +22 i målskillnad är man klart bäst i Segunda Division.

Almerias form är dock inte den bästa och man har släppt in mål i de fem senaste matcherna. Eibar är seriens tredje mest målglada lag och de har gjort mål i de sju senaste matcherna.

Därutöver kan vi konstatera att båda lagen har gjort mål i fem av Eibars sex senaste matcher. Detsamma gäller för Almeria i fyra av deras fem senaste matcher.

Det finns med andra ord en hel del som talar för att båda lagen kommer göra mål i den här matchen. Utgången känns oviss, men jag tror att bortalaget Eibar, som är ett offensivt balanserat lag, kommer att bjuda upp till dans och bidra till en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.90 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.90
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, måndag 24 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: