Speltips, Almtuna – Sundsvall 23/11: Kan det bli måndagsfest?

Simon Pålsson Publicerat: 23 november 2015

Almtuna IS får besök av ett relativt formstarkt IF Sundsvall, som verkligen har kommit igång på sistone. Luktar det måndagsfest?

Måndagen är dessvärre inte fullproppad av hockey. Det kommer bara att spelas totalt två matcher från både Hockeyallsvenskan och SHL, men Spelbloggare.se har åtminstone speltips från den ena matchen.

I den får Almtuna IS besök av IF Sundsvall. Ett hemmalag som skuggar topplagen, mot ett bortalag som kämpar för att hålla sig ovanför strecket där nere i botten. Lite skilda världar, men på förhand ändå en intressant match som faktiskt kan gå lite hur som helst.

Visst, hemmalaget får gälla som klara favoriter. Spelbolagen erbjuder inte mer än 1,65 gånger pengarna på den raka ettan och det kan vi säga redan nu att det inte är aktuellt att spela på. Gästerna har förmågan att sprattla till med fina prestationer då och då. Risken är helt enkelt för stor att de skräller.

Starka på hemmaplan

Vad som dock bör understrykas är att Almtuna är väldigt starka på hemmaplan. Laget har gått som tåget på hemmais under de sista matcherna och har faktiskt inte tappat poäng hemma sedan i början av oktober. På de fyra senaste hemmamatcherna har de dessutom gjort hela 17 mål. Ett imponerande starkt facit.

Sundsvall, som inledde säsongen svagt, har kommit igång på sistone och har faktiskt hela sju segrar på sina tio senaste matcher. Det finns kapacitet i det här laget och det har de verkligen kunnat visa när spelet äntligen sitter. Visst, de har fortsatt problem med en läckande defensiv, men tack vare ett sprudlande anfallsspel tar de trots allt många segrar.

På bortaplan blir det i stort sett alltid målrika historier när Sundsvall spelar. 24 mål på de fyra senaste matcherna på bortaplan är ett talande facit. Sundsvall är inte ett lag som backar hem – de tutar och kör oavsett var och vem de spelar mot.

Med det i åtanke, samt att båda lagen besitter en stark offensiv styrka som sina främsta vapen, tycker vi att det finns fina förutsättningar för att det här ska bli en målfest. Hos Betway får vi hela 1,80 gånger pengarna på över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid). Det är galet högt. Vi norpar det snabbt som ögat.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 23/11
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Almtuna IS  1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,80 betrally logo
IF Sundsvall  4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,80 betway logo
Under 4,5 mål  2,06 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: