Speltips, Anaheim – Chicago 20/5: Felvärdering av spelbolagen

Emil Jakobsson Publicerat: 19 maj 2015

Chicago Blackhawks vann Stanley Cup både 2010 och 2013. Men nu senast i den första konferensfinalen mot Anaheim förlorade dem med hela 4-1. Ny chans nu natten mot onsdag i match två, lyckas de ta den eller går Anaheim upp till 2-0 i matcher?

Inför första matchen mellan lagen skrev vi att vi höll Anaheim som favoriter i serien och vårt speltips inför den matchen blev att Anaheim skulle göra över 2,5 mål. Anaheim lyckades göra fyra mål och vann matchen med tre måls marginal. Spelet satt med andra ord med god marginal även om Anaheim inte spelade sin bästa ishockey.

En sak vi verkligen lyfte fram var Anaheims otroligt starka offensiv som öst in mål under hela slutspelet. Räknar vi in första matchen mot Chicago i konferensfinalen har de nu gjort 39 mål på tio matcher.

Även match två spelas i Anaheim och frågan är om laget kan gå upp till en 2-0-ledning i matcher eller om Chicago kan studsa tillbaka. För Chicago var förlusten nu senast inget större nederlag, om de lyckas vinna match två har de tagit över hemmaplansfördelen inför resten av serien och efter nattens match väntar två raka hemmamatcher för dem.
– Vi har fortfarande en chans att göra det vi kom hit för att göra, att vinna en match här och ta över hemmaplansfördelen. Vi måste komma redo att spela, jag tror att vi kan göra en bättre match, säger till exempel Patrick Kane inför matchen.

”Ingen höjdarmatch från vår sida”

Även om vi backade upp Anaheim nu senast och håller dem som favoriter att gå vidare anser vi att spelbolag övervärderar Anaheim här i match två. Att hemmalaget vinner matchen inklusive en eventuell förlängning betalar bara runt 1,75 och det är för lågt enligt oss.

Chicago kom ut starkt nu senast och vann skotten i första perioden med klara 16-7 och med 33-27 över hela matchen.

– Det är ingen höjdarmatch från vår sida men det gick vägen ändå. Kollar man rent skottmässigt hade de pucken mer och fick mer lägen. Vi slarvade men det gick vägen ändå, sa till exempel Anaheims Jakob Silfverberg till Hockeysverige efter matchen.

Man får hela 2,15 för Chicago inklusive övertid hos Titanbet och det måste vi syna. De har trots allt vunnit fyra av de sex senaste mot Anaheim, bland annat tre av de fyra senaste bortamatcherna mot dem. Chicago hade dessutom fem raka segrar här i slutspelet innan förlusten nu senast så visst finns kapaciteten.

Ny seger i natt?

Speltips:

Speltips: Chicago vinner inklusive övertid
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot onsdag kl 03:00
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Anaheim 2,3 unibet logo
Oavgjort 3,9 ladbrokes logo
Chicago 3,0 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,77 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,15 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: