Speltips, Anaheim Ducks – Calgary Flames 31/3: Över dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 29 mars 2016

Slutspelsplatsen är redan säkrad för Anaheim Ducks, som nu tar tillfället i akt att vila ett par småskadade spelare. Kan Calgary Flames utnyttja det och trycka in ett par puckar?

NHL-verkligheten är inte densamma för Anaheim Ducks och Calgary Flames. Medan Calgary Flames harvar omkring i botten av tabellen och fortsatt har svårt att hitta någon slags stabilitet i sina prestationer har Anaheim Ducks redan säkrat slutspelsplatsen.

Det innebär också att laget nu står inför ett antal omgångar som inte betyder lika mycket som tidigare. Det finns med andra ord ingen anledning att riskera småskadade spelare.

– Vi har många småskador. Med så många matcher, om du spelar med spelare som har ont kommer det att riskera saker inför framtiden, säger coach Bruce Bourdreau till klubbens hemsida och meddelar samtidigt att han tänker ställa över en rad spelare, däribland försvararna Kevin Bieksa och Simon Despres.

Alltid målrika historier

Kvar på isen finns dock en hel del kvalité och för den neutrala åskådaren kan detta mycket väl vara en drömmatch. Båda lagen kan slappna av och behöver inte riskera någonting, med tanke på att deras öden den här säsongen redan är bestämda.

Med andra ord kan fokus ligga på anfallsspelet snarare än att spela ett så riskminimerat spel som möjligt. Det öppnar för ytterligare en målrik match mellan de här båda lagen, vilket är någonting vi redan har gjort oss vana vid. Tolv av de tretton (!) senaste matcherna mellan lagen har slutat med minst fem mål. Det är ju anmärkningsvärt.

Calgary Flames har också en rad småskadade spelare och det är osäkert om dessa kommer till spel. Josh Jooris, Michael Frolik, Jyrki Jokipakka och Johnny Gaudreau är några exempe. Dennis Widemen, Karri Ramo och Ladislav Smid missar garanterat matchen. Snacka om tunga defensiva avbräck!

Vår känsla är att det här blir väldigt målrikt och säkert åt båda håll. Anaheim Ducks är klara favoriter till segern, men det här kan lika gärna sluta 4-4. Därför spelar vi över 5,5 mål i matchen till 2,05 gånger pengarna hos William Hill.

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål i matchen
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 31/3
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Anaheim Ducks  1,67 betway logo
Oavgjort  4,50 williamhill logo
Calgary Flames  4,75 bwin logo
Över 5,5 mål  2,05 williamhill logo
Under 5,5 mål  1,87 betsson logo

Oddsens motsvarighet i procent: