Speltips, Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 17/5: Bra spel från målmarknaden

Emil Jakobsson Publicerat: 17 maj 2015

Konferensfinal nummer ett mellan Anaheim Ducks och Chicago Blackhawks har nedsläpp redan 21:00 och sänds av TV10. En riktigt hockeyfest att vänta med andra ord. 

Under grundserien vann Chicago två av de tre matcherna mot Anaheim, båda deras segrar kom dessutom på bortaplan i Honda Center. Räknar vi även in förra säsongen är sviten ännu tydligare, Chicago har vunnit fyra av de fem senaste matcherna mot Anaheim vilket inkluderar de tre senaste matcherna i Honda Center.

Men Anaheim har gjort en grymt stark säsong och jag håller de nog som knappa favoriter att gå vidare till Stanley Cup-finalen så här inför serien men det är otroligt jämnt mellan dessa två lag.

Anaheim har vunnit sina slutspelsserier med 4-0 samt 4-1 i matcher och lagets absolut största styrka ligger i offensiven. De har nämligen gjort hela 35 mål under deras nio slutspelsmatcher vilket ger ett fint snitt på 3,88 mål per match. Men visst, de har mött sjuan och åttan från grundserien i slutspelet och inte riktigt satts på prov än.

Bra spel från målmarknaden

Chicago slog ut Nashville med 4-2 i matcher och sedan skåpade man enkelt ut Minnesota med 4-0 i matcher. Nashville satte faktiskt bra press på Chicago men de fick några tunga skador och orkade inte hela vägen. Men offensivt lyckades de bra mot Chicago, de lyckades göra 21 mål på sex matcher vilket är ett snitt på hela 3,5 mål per match.

Det bästa spelet inför den här matchen hittar jag annars på just målmarknaden. Nämligen att hemmalaget Anaheim gör över 2,5 mål som betalar 1,87 hos Bwin. Visst har Anaheim haft problem mot Chicago under grundserien men de vann den västra konferensen, har vunnit åtta av nio slutspelsmatcher och snittat nästan fyra mål framåt per match under slutspelet. Otroligt imponerande.

Chicago slog visserligen ut Minnesota (som vanligt) enkelt men de såg verkligen pressade ut mot Nashville som inte minst lyckades knäcka deras defensiv och gjorde en hel del mål.

Man får som bäst 1,77 för Anaheim inklusive övertid och då anser jag att Anaheim över 2,5 mål till 1,87 är ett bättre spel, speciellt på hemmaplan.

Speltips:

Speltips: Anaheim gör över 2,5 mål
Odds: 1,87  (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17/5 kl 21:00
TV / Stream:  tvtio logoviasathockey logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Anaheim 2,28 unibet logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Chicago 3,0 nordicbet logo
Över 5,0 mål 1,8 betway logo
Under 5,0 mål 2,1 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: