Speltips, Anaheim Ducks – Minnesota Wild 21/1: Dags att dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 21 januari 2016

Det har onekligen varit ett par tunga veckor för Minnesota Wild, som nu tar sig till Anaheim för att ta sig an Ducks. Vi hoppas dubbla vår insats.

Ynka två vinster på de nio senaste matcherna och en tabellposition som blir sämre och sämre för varje vecka. Det som inledningsvis såg ut att bli en bra säsong ser nu ut att landa i någonting annat för Minnesota Wild.

Trots den risiga formen ligger laget faktiskt på plats nummer elva i tabellen, vilket innebär att de i händelse av en formbättring fortfarande kan bli att räkna med. Just nu är det inte mycket som pekar på det, mycket på grund av den totala avsaknaden av offensiva hot.

Laget har nämligen gjort ynka fyra mål på de fyra senaste matcherna. Dessutom reser de till Anaheim med två raka matcher utan att ha gjort mål. Det är anmärkningsvärt svagt och kan inte ses som någonting annat än alarmerande. Det ska också sägas att laget inte har mer än fyra poäng till godo på Carolina Hurricanes, som just nu ligger på plats 23. Det kan alltså fortsätta rasa väldigt snabbt.

Anaheim Ducks hoppas klättra

Lite längre ner i tabellen hittar vi Anaheim Ducks, som till skillnad från Minnesota Wild inledde säsongen förskräckligt. Det går att se tydliga likheter mellan Ducks inledning på säsongen och var Wild befinner sig nu.

Väldigt svårt att göra mål, många tillknäppta matcher som slutade med uddamålsförluster och på tok för få insamlade poäng gjorde att laget halkade efter. Sju segrar på de elva senaste matcherna vittnar om att laget är på gång och under 2016 har de dessutom plockat ett par tunga segrar på hemmaplan, bland annat mot Ottawa Senators, Dallas Stars och St. Louis Blues.

Målskyttet ser också betydligt bättre ut, även fall laget blott har gjort 88 mål den här säsongen. Det är överlägset sämst i hela NHL, men kanske är det på väg att rättas till? 15 mål på de fem senaste matcherna ger än 50% stor ökning i målsnittet per match. Om laget kan hålla i den trenden finns det ingenting som säger emot att de kan klättra i tabellen ytterligare.

Inför det här mötet saknar hemmalaget backarna Clayton Stoner, Cam Fowler och Simon Despres. Frederik Andersen, målvakten, och Sami Vatanen är osäkra till spel. Gästerna å sin sida får klara sig utan Ryan Carter. I övrigt ser skadelistan tom ut.

Trots avbräcken, som främst är defensiva, ser vi det som troligt att det är hemmalaget som tar kommandot i den här matchen. En liten känsla säger att det kan komma att bli målrikt, men då vi inte vågar lita på ett formsvagt bortalag håller vi oss till hemmalaget. Hos William Hill kan vi dubbla vår insats på Anaheim Ducks över 2,5 mål i matchen (inklusive övertid) och det tycker vi är bra betalt. Laget har tagit fyra hemmasegrar i vilka de gjort fyra mål under de sista två veckorna. Den trenden kan mycket väl hålla i sig.

Speltips:

Speltips:  Anaheim Ducks över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:30, torsdag 21/1
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Anaheim Ducks  2,35 nordicbet logo
Oavgjort  3,90 williamhill logo
Minnesota Wild  2,80 unibet logo
Över 4,5 mål  1,80 bwin logo
Under 4,5 mål  2,20 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: