Speltips Andrey Rublev – Marin Cilic 1/6: Skrälläge

Martin Efvergren Publicerat: 31 maj 2022

Andrey Rublev och Marin Cilic gör upp i kvartsfinalen av de franska öppna mästerskapen. Matchen spelas onsdagen den 1 juni 2022 med start från kl 12:00 på Roland Garros.

Andrey Rublev – Marin Cilic

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den sjunderankade ryssen Andrey Rublev ska nog vara glad att en knäskadade stoppade hans motståndare Jannik Sinner i måndagens omgång av Franska Öppna.

Italienaren Sinner inledde matchen klart bäst och vann första set utan större problem. Därefter började hans rörlighet försämras alltmer på grund av en knäskada sedan tidigare och till slut tvingades han bryta matchen.

Dessförinnan hade Andrey Rublev vunnit samtliga sina tre matcher med setsiffrorna 3-1. Då matchen mot Sinner inte kunde spelas klart är Rublevs form något svårbedömd. Han har ännu inte ställts mot något tuffare motstånd, men känslan är att han inte har kommit upp i nivå så här långt.

Nu väntar alltså kroaten Marin Cilic i kvartsfinalen på Roland Garros och det är Rublev som gäller som favorit.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rublev är övervärderad

Den 198 cm långe Marin Cilic är rankad som nummer 23 i världen och med 33 år på nacken har han gott om erfarenhet. I måndags svarade han för en imponerande insats då han slog världstvåan Daniil Medvedev i tre raka set. I den tredje rundan slog han även hemmaspelaren Simon Gilles med 3-0 och han har bara förlorat ett set totalt i hela turneringen.

24-årige Andrey Rublev är högre rankad och har en högre potential än Cilic. Därtill är det även fördel Rublev om vi ser till inbördes möten då han vunnit fem och Cilic två. Senast de möttes i Australian Open i januari var det dock kroaten som gick segrande med 3-1 i set.

Ser vi till måndagens matcher är det för mig fördel Marin Cilic inför den här matchen. Rublev gäller som favorit hos spelbolagen, men om Sinner inte hade dragit upp en gammal skada är jag övertygad om Rublev hade varit utslagen. Så länge Sinner spelade obehindrat såg den humörfyllde ryssen mest bara frustrerad ut. Samtidigt övertygade Cilic i sin match mot Medvedev.

Om Cilic kan spela lika metodiskt i den här kvartsfinalen bör han ha goda chanser att vinna. Rublev är en humörspelare och har han en av sina bättre dagar kan han slå de flesta, men någon sådan form har han ännu inte visat upp här i Paris.

Jag tror på en liten skräll här och mitt spel blir att Marin Cilic vinner matchen till 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Cilic vinner
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 12:00, onsdag 1 juni 2022
TV:  eurosport logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: