Speltips, Andy Murray – Marin Cilic 14/11: Två formstarka spelare

Simon Pålsson Publicerat: 13 november 2016

Andy Murray och Marin Cilic drabbar samman i det som mycket väl kan komma att bli en riktig maratonmatch mellan två formstarka spelare. Som neutral åskådare är förväntningarna väldigt höga.

Andy Murray går in i ATP World Tour Finals som världsetta för allra första gången i karriären. Skotten har haft en fantastisk säsong och gjort det som många trodde var omöjligt, nämligen tagit sig förbi Novak Djokovic på världsrankingen.

Nu handlar det om att avsluta säsongen i så bra stil som möjligt. ATP World Tour Finals är en turnering för de åtta bästa spelarna på ATP-touren. Den avgörs i ett gruppspel, där fyra spelare gör upp om två semifinalplatser i varje grupp.

I grupp A får vi se Andy Murray, Marin Cilic, Kei Nishikori och Stan Wawrinka. Där kan vi verkligen snacka stentuff grupp. Utan tvekan är det här den klart svåraste gruppen, inte minst med tanke på att Marin Cilic är i så väldigt bra slag för tillfället. Kroaten har vunnit allt på sistone, däribland en tuff match mot Novak Djokovic häromveckan. Kanske kan han kröna säsongen med en skräll här i London?

Det finns risk för maratonmatch

Att världsettan går in i turneringen och den här matchen som favorit är naturligt. Men vi höjer redan nu ett varningens finger för Marin Cilic, vars form alltså är väldigt bra i skrivande stund. Därtill har kroaten haft en tydlig förmåga att störa Andy Murray när de drabbat samman. Två vinster på de fyra senaste mötena är ett bra facit. Det är inte heller fy skam att kroaten har plockat set i tre av sina fyra senaste förluster mot Andy Murray.

I det här läget tror vi att Marin Cilic kan streta emot ganska bra. En skräll är verkligen inte omöjlig, men vad vi känner oss relativt säkra på är att Andy Murray åtminstone får kämpa ordentligt för att vinna här. Det finns risk för en maratonmatch.

Vår insats hamnar på över 2,5 set till 2,75 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor). Det är bra betalt för ett spel med rätt stor sannolikhet. Andy Murray är ju som bekant en spelare som sällan förlorar i raka set, utan alltid har en förmåga att kämpa in i det sista. Det talar också för en längre match.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 set
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, måndag 14/11
TV:   cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: