Speltips, Andy Murray – Novak Djokovic 20/11: Ännu en drömfinal

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2016

Det blev som många hade önskat sig i ATP World Tour Finals. Tennisvärldens två överlägset bästa spelare drabbar samman en sista gång för tennisåret 2015 och allt pekar på en mycket intressant match.

Det blev drömfinalen den här gången också.

Världsettan Andy Murray och världstvåan Novak Djokovic gör upp om årets sista riktigt tunga titel på ATP-touren. ATP World Tour Finals i London har kommit fram till sin final och föga förvånande blev det världens två överlägset bästa tennisspelare som gör upp.

Andy Murray tog sig hit efter en maratonmatch på närmare fyra timmar i semifinalen mot Milos Raonic. Till slut kunde skotten vinna matchen efter 11-9 i det avgörande setets tiebreak. Då hade 29-åringen vänt ett 1-0-underläge till seger med 2-1 i set. Den mentala biten fortsätter att vara en ohygglig styrka hos Andy Murray.

Novak Djokovic slog Kei Nishikori lekande lätt. 2-0 efter 6-1, 6-1 säger väl egentligen allting. Det som under säsongens sista månader sett lite skakigt ut för serben har plötsligt mynnat ut i en minst sagt övertygande tennis. Turneringen inleddes visserligen lite skakigt efter ett tappat set mot Dominic Thiem i öppningsmatchen, men därefter har vi fått se Novak Djokovic i väldigt fint slag.

Serben måste ses som favorit här

I våra ögon är världsrankingen aningen missvisande inför den här matchen. Andy Murray är rankad etta mycket tack vare sin förmåga att aldrig bli skadad, sällan slarva till sig onödiga förluster och den helt fantastiska förmågan att aldrig ge upp. Men i direkt möten med Novak Djokovic är han fortsatt underlägsen. Serben har 24 segrar på spelarnas 34 möten på ATP-touren. Det är 71% vinster.

Om det blir ytterligare en seger här låter vi vara osagt. Märk väl att Novak Djokovic darrat en hel del under säsongen och det vore nästan typiskt för det här året att han slarvar bort finalen här. Vi riktar dock blickarna åt ett annat håll för vårt spel på matchen.

Det här är nämligen två spelare som tillhör de absolut bästa i motståndarnas serve. Hur bra du än må vara bra på att serva – hur hårt du än må slå – kan både Andy Murray och Novak Djokovic försvara och kontra sig till breaks tämligen enkelt. Det gör också att spelarnas inbördes möten sällan bjuder på några långa set.

En tydlig trend är att en överhängade majoritet av seten slutar under tio game. Intressant är att öppningssetet så gott som alltid blir kort. I sex raka möten har det första setet slutat med max nio game. Det känns mycket troligt även den här gången. Därför spelar vi under 9,5 game (första set) till 2,37 hos bet365 (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Under 9,5 game (första set)
Odds:  2,37 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, söndag 20/11
TV:   cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: