Speltips, Ängelholm – GAIS 19/5: Tätt och jämnt på Änglavallen?

Spelbloggare Publicerat: 19 maj 2015

Tisdagsunderhållningen från Superettan bjuder bottengängen Ängelholm och GAIS på. Vi har svårt att skilja lagen åt – krysset närmast till hands?

Änglavallen är platsen. Fjortondeplacerade ÄFF mot trettondeplacerade GAIS – de platserna som leder till kvalet ner mot division ett. Av seriestarten att tyda, lär dessa två stanna kvar på den undre tabellhalvan. GAIS var av flera tyckare och experter tippade uppe i toppen, men Per-Ola Ljungs manskap imponerar inte alls och har kanske hajpats upp lite väl efter de, på pappret, fina nyförvärven.

Ängelholm däremot, de är i botten för att stanna. Skulle bli oerhört förvånad om de inte är bland de fyra sämsta när spelåret summeras och är fortfarande skadade från den svåra turbolensen i fjol, där man kämpade vecka för vecka för att få ihop de ekonomiska pusselbitarna. Elitliscensen var svårt hotad – men nu är man ändå här.

Värden är faktiskt utan förlustfria i tre raka matcher efter vinsten mot Mjällby, kryssen mot Värnamo och Brommapojkarna. Klara kliv i rätt riktning, även om man lämnade Grimsta IP senast med bittereftersmak med tanke på att BP fick in sin kvitteringsbalja i slutminuterna. Att lösa kryss på bortaplan i Superettan kan sällan ses som illa, men ja, som Brommapojkarna är just nu borde det kanske blivit en vinst.

GAIS öppnade säsongen bättre och nu fallit in i en liten dipp. De två raka förlusterna – mot Värnamo och Sirius – följdes upp av ett kryss (1-1) hemma mot AFC United förra veckan. Missade själv matchen, men rapporter talade om att man prestationen var helt okej. Fanns lite större kreativitet framåt, lite större tro på sitt spel.

Inte hittat någon information om ÄFF:s skadesituation, men det verkar i alla fall inte ha dykt upp någonting nytt på den fronten och bör komma till spel med samma matieral som senast mot Brommapojkarna. GAIS får tillbaka viktiga mittfälspjäsen Kieron Cadogan – annars ser det likadant ut.

Krysset testas

Har en rätt klar matchbild uppmålad i huvudet; att det kommer bli en tillknäppt match mellan två parter, som trots sina bebissteg framåt i rätt riktning, fortfarande är i prekära situationer och är mer rädda att förlora, än motiverade att vinna.

GAIS hittas – och ska när året summeras – över ÄFF. Man är flera snäpp vassare på pappret, men har haft stora problem på bortaplan och lämnat de tre senaste som förlorare och utan gjort mål. Då är det ändå en bra uppgift man ställs inför, där man ska ses med god möjlighet att bryta trenden och hitta nytt självförtroende. Men vinsten – den känns en bra bit borta.

Tänker också att ÄFF borde vara helnöjda (nåja, hyfsat i alla fall) med ett oavgjort resultat på förhand. Man saknar materialet att föra matcher med järnhand och borde inte vara alltför ivriga att tokanfalla vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek.

Värden står med två oavgjorda matcher efter varandra, GAIS kryssade senast. Ja, tätt och jämnt – nu också? Gillar krysset starkt till 3,30x, vilket vi får av Unibet. Synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 19:15, 19/5
TV / Stream:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ängelholm 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,30 unibet logo
GAIS 3,30 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,25 comeon logo
Under 2,5 mål 1,71 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: