Speltips, Ängelholm – Jönköping Södra 18/9: Jämnt – men de drar det längsta strået

Spelbloggare Publicerat: 17 september 2015

Serieledande Jönköping Södra tar picket och packet till Änglavallen, var ett Ängelholm som ännu inte blivit av med hoten underifrån väntar. Blir jämnt, men bortalaget drar längsta strået?

Från att ha varit rejält utsatta i bottenstriden, har Ängelholm skapat sig själva andrum efter veckor av bra resultat. Torsk nu senast förvisso, hemma mot Östersund, med 0-1 – ska dock nämnas att det var en presentation man inte behöver skämmas över. Dessförinnan hade man sex förlustfria matcher i följd, varav fyra vanns och två således slutade oavgjort.

Det här andrummet är trots allt inte stort överhuvudtaget; ner till de negativa kvalplatserna skiljer så lite som två pinnar och till död mark fem stycken. Då är det ändå 21 pinnar kvar att spela om, så mycket kan hända.

I praktiken är J-Södra klara för allsvenskt spel 2016 sedan en bra tid tillbaka, och hyllningarna kan inte bli tillräckliga. Som man uppträtt, som man dominerat – man är utan tvekan redo för Allsvenskan och ska ha en bra chans att överleva väl där, ja, såvida spelargrunden får behållas.

Formen, den är varken bättre eller sämre än vad den varit tidigare för serieledarna. Innan 0-2-plumpen borta mot Degerfors hade man inte förlorat på sju raka matcher och hela fem av dessa vunnits. Nu senast avverkades Mjällby med stabila 2-0 – ett resultat som innebar att vårt speltips från matchen satt till 1,95x.

För värden är Eric Pothast out efter att ha åkt på sitt tredje gula kort senast och bortalaget kommer till spel utan Joakim Karlsson efter sitt sjätte dito – två avbräck som går hyfsat jämnt ut i betydelse.

Specialspel testas

Gästerna bär naturligtvis favoritskapet – det skiljer flera snäpp mellan dessa två. Botten mot toppen. Undviker dock den raka tvåan när vi får så lite som 1,72x för den – sjunkit några punkter under veckan – och väljer istället att satsa polletterna i ett specialspel.

ÄFF är fyllda av självförtroende, men vet att det främst kommer handla om försvarsspelet här – som till stora delar mot Östersund senast, vilken då slutade med en 0-1-förlust. Man höll emot helt okej och kommer man upp i nivå här, så bör man klara det också.

Fem av J-Södras sex bortavinster i Superettan har kommit med uddamålet; som resultaten antyder tenderar man att lyckas dra det längsta strået i jämna matcher, vilket denna har alla möjligheter till att bli.

Skruvar ner insatsen och spelar: Jönköping Södra vinner med uddamålet till 3,60 x polletterna hos Ladbrokes. Helt okej betalt, men ingenting man skickar in hus, bil och familj på.

Speltips:

Speltips: Jönköping Södra vinner med uddamålet
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 18/9
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Ängelholm 5,00 titanbet logo
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Jönköping Södra 1,73 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,83 unibet logo
Under 2,5 mål 2,05 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: