Speltips, APOEL – Astana 26/8: Spelbolagen underskattar målmöjligheten

Simon Pålsson Publicerat: 25 augusti 2015

Det är kniven mot strupen för APOEL när man får besök av FC Astana i play-off till Champions League. Förlust 1-0 på bortaplan måste vändas till seger hemma på Cypern.

FC Astana åker till Cypern med ett fint resultat från det första mötet i ryggen. Hemma i Kazakhstan vann laget med 1-0 och har därför ett fint utgångsläge inför returen borta mot APOEL Nicosia.

På förhand sågs cyprioterna som klara favoriter i dubbelmötet och det var nog många som trodde att FC Astana skulle bli en enkel nöt att knäcka. Att förlora med 1-0 på bortaplan är dock ett svårt och rent av dåligt resultat, med tanke på att ett enda bortamål i returen innebär att APOEL helt plötsligt måste göra tre mål för att ta sig vidare.

Samtidigt är hemmalaget i behov att göra mål och måste leta sig framåt i banan, något man också är vana vid att göra. Vanligtvis är det nämligen så man tar sig an fotbollsmatcher och det var också så man delvis spelade borta i Kazakhstan, även fall man inte fick in bollen.

Spelbolagen ense om matchens karaktär

Inför returmötet är spelbolagen ense om hur karaktären på matchen kommer att bli. Samtliga odds på målmarknaden är nämligen betydligt högre än vad vanligt och nu är frågan om spelbolagen inte underskattar möjligheterna till mål? Man måste komma ihåg att ett enda mål åt vilket håll som helst kommer oundvikligen att öppna upp matchen, med tanke på att förutsättningarna då ändras drastiskt.

Båda lagen göra mål ger hela 2,50 gånger pengarna och överspelet är nästan uppe i 2,70 gånger pengarna. Med tanke på den offensiva kvalité som lagen besitter känns det verkligen för högt.

Om vi kollar på de senaste matcherna finns det bevisligen en del offensiv kraft hos båda lagen. APOEL vann senaste ligamatchen hemma i Cypern med klara 5-1 trots bortaplan och FC Astana slog HJK med 4-3 i senaste kvalomgången.

Vårt speltips landar dock på över 2 mål i matchen till 2,05 hos bet356. Det innebär att vi får pengarna tillbaka vid två mål (2-0 och 1-1 är troliga resultat) och vinner vid minst tre mål i matchen. 2,05 är hur som helst alldeles för högt och lär sjunka under dagen.

Speltips:

Speltips:  Över 2 mål i matchen
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 26/8
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
APOEL Nicosia  1,95 williamhill logo
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
FC Astana  4,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,65 expekt logo
Under 2,5 mål  1,51 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: