Speltips, APOEL – Midtjylland 4/8: Vänder man – på bortaplan?

Spelbloggare Publicerat: 4 augusti 2015

Det är med en del flyt som APOEL har 2-1 efter 90 av 180 minuter spelade i CL-kvalmötet mot Midtjylland. Nu till Cypern och danskarnas möjligheter till avancemang ska inte underdrivas.

Förvånande nog var det alltså APOEL, som stod i runt 4,0 x pengarna inför matchen, som lämnade MCH Arena som vinnare – och ja, sett till matchbilden var det helt ologiskt också. Ett stort misstag bäddade för cyprioternas 1-0-mål och bara minuterna senare kom nästa som ett brev på posten. Midtjylland skulle skulle reducera med två minuter kvar av ordinarie speltid och det genom en fantastisk balja signerad Jakob Poulsen.

Midtjylland var bättre; förde matchbilden och skapade fler målchanser. Faktiskt inte alls imponerad över APOELS prestation förutom i den meningen att man då gjorde två baljor trots en halvdan spelmässig prestation.

På resande fot har APOEL haft stora problem i Champions League; matchen bröt en svit på 15 vinstfria bortamatcher. Midtjylland kunde ha fått en bättre start i sina första 90 CL-minuter någonsin. Förra året plockades ju, som ni säkert minns, klubbens första serietitel.

Klar fördel i match nummer ett

Trots att nu APOEL är bättre på hemmaplan – ser jag Midtjyllands möjligheter som fina här. Ja, det fastän man förlorade hemmamatchen och släppte in två baljor, vilket innebär att man sitter i en mycket prekär sits.

Såhär med facit i efterhand var det kanske inte så underligt att det gick som det gick; det var trots allt Midtjyllands första CL-match och man har överlag väldigt lite erfarenhet från Europaspel. Blir lite typiskt att falla på ett sådant sätt i den situationen.

Som nämnt, Midtjylland var bättre och kunde ha gjort såväl två som tre och fyra mål. UEFA:s statistik talar sitt tydliga språk; man skapade 17 målchanser mot APOELS sju och skottstatistiken skrevs 11-6.

I den inhemska serien stormar Midtjylland fram. Tre av tre matcher har man vunnit och med det innehas förstaplatsen. APOEL:s seriepremiär har ännu inte varit – om lite mer än en vecka är den – och man saknar därmed tävlingstempot och -rytmen i truppen.

Vid en eventuell 1-0-ställning för Midtjylland en bit in i matchen, då måste man kliva på framåt med allt sitt manskap – rimligtvis blir det då 1-1 eller 2-0. Därför anser jag, något som de flesta oddssättare också gör, att det är underligt att Midtjylland över 1,5 mål betalar mer än den raka tvåan.

Det är klara värdesiffror som Unibet dukar ut när vi får 4,10 gånger degen för att vi får se minst två baljor från danskarna under tisdagen. Synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Midtjylland över 1,5 mål
Odds: 4,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 4/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
APOEL 2,02 redbet logo
Oavgjort 3,40 betway logo
Midtjylland 4,00 redbet logo
Över 2,5 mål 2,35 unibet logo
Under 2,5 mål 1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: