Speltips Argentina – Colombia 2/2: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 1 februari 2022

Argentina tar emot ett Colombia i stort poängbehov i det sydamerikanska VM-kvalet. Matchen spelas natten till onsdag den 2 februari 2022 med avspark kl 00:30 svensk tid.

Argentina – Colombia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Argentina och Brasilien har levt upp till förväntningarna i det i VM-kvalet i Sydamerika. De båda fotbollsstormakterna har redan sina VM-platser klara då man toppar kvaltabellen med god marginal.

Argentina har efter 14 spelade matcher tagit 32 poäng. Därmed är man fyra poäng efter Brasilien och åtta poäng före trean Ecuador som har en match mer spelad.

Argentina säkrade VM-biljetten då man spelade 0-0 hemma mot Brasilien i november. Den här samlingen har man spelat en match då man i fredags besegrade Chile med 2-1 på bortaplan. Därmed är man fortsatt obesegrade i detta VM-kval.

För Colombias del betyder den här matchen desto mer. De kommer från en tung 1-0-förlust hemma mot Peru och ligger därmed på en sjätte plats i tabellen. Förutsättningarna är att de fyra bästa lagen kvalificerar sig till VM och femman får spela en direkt avgörande kvalmatch.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Heder och ära räcker som drivkraft

Colombia har tagit 17 poäng på 15 matcher och är därmed två poäng efter Uruguay som just nu innehar kvalplatsen. Förlusten senast innebar att man är tre poäng efter Peru som tagit över fjärdeplatsen.

Colombia har ett starkt lag på pappret, men man har inte riktigt fått det att stämma i det här VM-kvalet. Samtidigt har Ecuador och Peru överträffat förväntningarna och det medför att stora fotbollsnationer som Colombia och Chile ligger pyrt till.

Argentina och Colombia möttes senast senast i semifinalen av Copa America i somras. Då vann Argentina efter straffar i en match som slutade 1-1. Ungefär en månad dessförinnan möttes de i VM-kvalet och det mötet i Colombia slutade 2-2 efter att hemmalaget vänt ett 2-0-underläge och kvitterat på tilläggstid.

Ett Argentina utan Messi och som redan är klara för VM 2022 i Qatar kunde alltså ändå vinna borta mot Chile senast. När de nu spelar på hemmamark gäller man också som favoriter hos spelbolagen.

Argentina visade senast att heder och ära räcker som motivation för att prestera i landslagströjan. När de nu spelar på hemmaplan tror jag att den stoltheten känns än viktigare. Colombia är pressade och behöver helst vinna den här matchen, men spelmässigt har man inte övertygat sedan Copa America i somras.

Sammantaget gör detta att jag tror att Argentina kommer att segrande från den här bataljen. Mitt spel blir därför en rak etta, att Argentina vinner till 1.95 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Argentina vinner
Odds: 1.95
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 00:30, onsdag 2 februari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: