Speltips, Armenien – Danmark 7/9: Vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 6 september 2015

Danmark är illa ute i jakten på en EM-kvalbiljett och står inför en måstematch borta mot gruppjumbon Armenien. Kvalité och motivation talar för skandinaverna.

Motivationsnivåerna skiljer sig helt här. Danmark fajtas med Albanien och Portugal om första- och andraplatsen – av dessa är man i sämst situation; man är förvisso delad tvåa med nämnda Albanien, men de har också en match mindre spelad och upp till Portugal skiljer en pinne. Med andra ord: det här är en måstematch.

Gruppjumbon Armenien kan omöjligen rädda den situation man hamnat i – det här är ett makalöst uselt utfört kval hittills. Ganska tufft motstånd, men en pinne på sex matcher är alltjämt under all kritik. Tränarbytet till Sargis Hovsepyan har inte givit någon önskvärd effekt och med honom vid rodret är facit två torskar – mot Portugal och Serbien.

Underdrivet favoritskap

Håller inte med i oddssättarnas tankar här, i alla fall inte på resultatmarknaderna. Rätt favorit är förstås utställd, men borde inte Danmark vara ännu större sådana? Har faktiskt svårt att se Armenien lösa någonting av värde här.

Det omvända mötet i Köpenhamn vann Danmark med 2-1, efter att ha vänt på smeten totalt under de avslutande 25 minuterna. Satt en bra bit inne, men rättvist var det absolut; spelet styrdes med järnhand och oavsett om Armenien eventuellt kommer vilja ha lite mer boll nu när det vankas hemmamatch, kommer de få det svårt.

Stackarna har trots allt åkt på fem förluster i följd, har 0-1-9 på de senaste matcherna och föll hårt med 0-2 borta mot Serbien nu senast – en match där de gav en del bänkspelare och yngre förmågor chansen eftersom man redan är borta ur EM-diskussionen sedan en bra bit tillbaka. Här fortsätter man sannolikt med samma koncept.

Danmark borde, sett till hur spelet såg ut och chansfördelningen, kammat fullt mot Albanien förra veckan – men fick bara 0-0 och måste således vinna den här matchen. Annars blir det tufft att nå EM. Mycket svårt.

Kvalité och motivation talar för Morten Olsens manskap och tvåan synas till 1,95x hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Danmark vinner, rak tvåa
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, måndag 7/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Armenien 4,50 unibet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Danmark 1,95 bwin logo
Över 2,5 mål 2,15 betsafe logo
Under 2,5 mål 1,76 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: