Speltips, Arsenal – Chelsea 2/8: Säsongens första titel i potten

Spelbloggare Publicerat: 2 augusti 2015

FA Community Shield-titeln är inte den mest åtråvärda, men när Arsenal och Chelsea står på varsin sida – då är det omöjligt att bortse från storheten i matchen.

En vecka är det till Premier League-premiärerna och bättre uppladdning hade vi nästan inte kunnat bjudas på. Londonderby mellan cupvinnarna Arsenal och serievinnarna Chelsea på Wembley Stadium.

Matchen är inte bara speciell i de meningarna att det är en titel på spel och att det är derby – också för att Chelseas före detta målvakt Petr Cech, som var i klubben hela 11 år, spelade 494 matcher och fick en stor legendarstatus, nu spelar hos rivalerna Arsenal efter att ha fått dåligt förtroende i den blåa tröjan under fjolåret.

För tio år sedan möttes dessa två i Community Shield senast och då vann Chelsea med två mål mot ett och senast de blåa vann titeln var 2009/2010, då mot Manchester United. Arsenal har färskare minnen och vann förra årets final mot Manchester City med klara 3-0.

Fantastisk försäsong

Matchen spelas ju i London, på neutral plan. Där är det fifty-fifty, inte fördel åt det ena eller andra hållet.

Rent sportsligt ska det också vara ganska jämnt, men jag har hittat min favorit – och när oddssättarna tänker tvärtom är det värdesiffror som vaskas fram. 2,90-3,50-2,60 står 1×2-marknaden i. Hade själv velat ställa ut Arsenal som knappa favoriter, med fem-tio punkter under Chelsea.

Nu saknar ”Gunners” förvisso stjärnan Alexis Sanchez samt Danny Welbeck, men det finns andra offensiva pjäser i form – Theo Walcott har visat sin bästa sida och som han väntas – levererat mål. Dock osäkert om han får förtroendet från start.

Annars är jag mycket imponerad över vad Arsenal presterat i sina vänskapsmatcher; både resultat- och spelmässigt. Fem av fem matcher har vunnits, och det är inte så att spelschemat varit direkt enkelt. Resultaten? 6-0, 4-0, 4-0, 3-1 och 1-0. Då har man bland annat mött Wolfsburg, Everton och Lyon.

Chelsea har inte varit lika imponerande; vann först med 1-0 över två slagpåsar och förlorade därefter mot New York Red Bulls med 2-4, trots att motståndarna ställde upp med en b-betonad elva. Sedan har det blivit oavgjort mot PSG och Barcelona.

Kanske lite missvisande att dra för stora växlar av vänskapsmatcherna i och med all rotation och liknande, man jag tror också att det komma vara helt jämnt mellan dessa två i säsongen som väntar. Båda är helt klart stora titelaspiranter.

Arsenal 0.0 asian handicap (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 2,10x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Arsenal 0.0 asian handicap
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 2/8
TV:  tvtio logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 2,90 williamhill logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Chelsea 2,60 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,00 nordicbet logo
Under 2,5 mål 1,86 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: