Speltips, Arsenal – Everton 1/3: Testar ett målspel från Emirates

Spelbloggare Publicerat: 1 mars 2015
arsenal everton 29/2
Foto: Bildbyrå

Arsenal åkte på en redig käftsmäll mot Monaco häromdagen och visade upp ett försvarsspel under all kritik. Lyckas man hålla ihop defensiven mot Everton? Vi är tveksamma.

Everton är årets absolut största fiasko i Premier League och det stjärnspäckade laget hittas inte alltför långt från bottenträsket, på trettondeplats. Man har inte kunnat lyfta efter den trötta säsongsinledningen och fastnat i en ond cirkel som verkar omöjlig att hitta ut från.

Dock har man bättrat på det spelmässiga och resultaten på sistone och i Europa League stormar man framåt. Laget har avancerat vidare från sextondelsfinalen mot schweiziska Young Boys med sammanlagt 7-2 och hemmamötet i torsdags vanns med 3-1 trots att delar av den ordinarie truppen vilades.

Emellan dessa två matcher stod laget för en mindre bra prestation mot tabelljumbon Leicester och fick bara med sig en pinne efter 2-2. Ett självmål i slutminuterna räddade de blåa från ett totalt nederlag.

Uselt försvarsspel senast

Arsenal roffade tredjeplatsen från Manchester United förra omgången – men tappade den i och med Uniteds 2-0-seger mot Sunderland under lördagen – och återtar den vid en trea här mot Everton. Det är tätt i Europaplatsskiktet av tabellen och man kan lika gärna plocka en CL-plats som att hamna på död mark. Mycket på spel i avslutningen av säsongen med andra ord.

Inför CL-åttondelsfinalen mot Monaco var ”Gunners” stora favoriter, men hemmamatchen i veckan förlorades med 1-3. Det slarvades enormt i försvarsspelet och de offensiva spelarnas – speciellt Oliver Girouds – effektivitet var usel. En rad hundraprocentiga målchanser skapades och minst tre-fyra mål kunde ha gjorts.

Hur spelbolagen resonerar när Arsenal ställs ut som så pass stora favoriter att ettan bara betalar 1,57x är svårt att förstå efter denna katastrofala insats. Everton med Ramelo Lukako i spetsen har visat upp bra effektivitet de senaste matcherna, men imponerar inte direkt defensivt. Arsenal har tillräckligt mycket individuell skicklighet i laget att de nästan alltid hamnar i målprotokollet – även om spelet inte fungerar på planen. Vi får bara hoppas Giroud och hans kollegor vaknar upp på rätt sida nu.

Tror bestämt att vi får se mål från båda lagen här och BLGM – ja spelas till acceptabla 1,91x hos Betway.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Arsenal 1,57 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Everton 6,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,77 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Söndag 15:00, 1/3
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson