Speltips Arsenal – Manchester City 15/2: Seriefinal

Axel Sjödin Publicerat: 15 februari 2023

Den stora dagen har äntligen kommit då Arsenal och Manchester City ställs mot varandra i Premier League!

Arsenal - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter ett par händelserika veckor så har det äntligen blivit dags för den stora ligafinalen som alla har väntat på sedan flera månader tillbaka. Då den första matchen sköts upp på grund av drottningens död så är det först nu som det första mötet spelas. Arsenal har för första gången under säsongen börjat vackla lite under de senaste omgångarna och på onsdag så har Manchester City chansen att ta ikapp poängmässigt, även om Arsenal har en match mindre spelad. Onsdagens möte kommer såklart att ha stora konsekvenser för titelstriden.

Det vänder snabbt i fotbollens värld och vad som nyligen såg ut som en väldigt bekväm ledning i tabelltoppen känns inför onsdagen väldigt skör. En snäv förlust mot Everton, följt av ett kryss hemma mot Brentford har nu gjort att deras ledning, som uppgick till åtta poäng tidigare, har krympt till tre. Spelet har dock inte sett dåligt ut när de har tappat poäng och Arsenal har under en lång tid hållit en väldigt jämn och hög nivå.

Nu gäller det först och främst att inte förlora mot Manchester City, men en vinst hade såklart varit ett oerhört styrkebesked för The Gunners. Den inbördes statistiken mot Pep Guardiolas Manchester City under senare år är dock inte någon rolig läsning för Londonklubben. Detta blir verkligen ett mentalt och spelmässigt test för Arsenal, som lär ställa upp med samma elva som inte lyckades få med sig alla tre poäng senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City verkade inte påverkade av mediastormen

Gästande Manchester City gjorde i sin tur inga misstag under den föregående helgen då de vann med klara 3-1 mot Aston Villa hemma på Etihad. Det var lite oklart hur de skulle svara på turbulensen som har omgivit klubben sedan anklagelserna om ekonomiskt fusk kom ut i media, men på planen så märktes det inte av.

The Citizens har tappat poäng lite här och var under säsongen, men håller en väldigt hög högstanivå och lär inte sakna motivation inför onsdagens drabbning. De vann dessutom säsongens första möte mot Arsenal, som kom i FA-cupen, med 1-0. Det spelades dock inte bästa möjliga elvor från något av lagen och bär nog mindre betydelse här.

Det största orosmolnet är att Erling Haaland togs av i halvtid i den senaste matchen mot Aston Villa och är lite osäker inför matchen, men det var förmodligen mest i förebyggande syfte. Manchester City är i alla fall knappa favoriter hos spelbolagen här, men de lag som Arsenal har förlorat mot hittills har spelat mycket längre ned i plan och skiljer sig ganska mycket från Manchester Citys höga press. Arsenal har inte saknat lägen och jag tror ändå att de kan studsa tillbaka här inför sin hemmapublik. Vi spelar på att Arsenal vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.08 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal – Draw no bet
Odds: 2.08
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, onsdag 15 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo