Speltips, Arsenal – Stoke 12/9: Katastrofala förutsättningar för Stoke

Spelbloggare Publicerat: 11 september 2015

Emirates Stadium är en mardrömsarena för Stoke – och nu reser man dit för att besöka ett Arsenal som sett solitt ut efter premiärknocken. Polletterna satsas i ett kombinationsspel.

Arsenal pekades ut som en av de stora favoriterna till titeln efter fjolårsmästaren Chelsea, men åkte på en rejäl knock direkt i premiären och förlorade med 0-2 hemma mot ett på sin höjd mediokert West Ham – men man hittade tillbaka direkt; Crystal Palace besegrades med 2-1, därefter spelade man oavgjort mot Liverpool och var tillbaka på vinnarrälsen efter 1-0 borta mot Newcastle innan uppehållet.

Man kan knappast ha presterat max ännu, men formen smyger sig inpå – Arsenal kommer vara med i guldfajten, såvida man inte drabbas av alltför stora skadebekymmer. Det vågar jag nästan lova.

Stoke landade till slut på den övre tabellhalvan förra året, men frågan är om det inte blir den undre halvan nu. Två förluster och två kryss är facit efter de inledande matcherna och då har man ändå mött exempelvis West Bromwich och Norwich. Innan uppehållet åkte man på en 0-1-torsk hemma mot de förstnämnda, i en match där man åkte på två röda kort i den första halvleken.

Därmed lite hårt att bedöma deras prestation utifrån den matchen eventuellt – dock tycker jag inte att man varit speciellt vassa i övriga matcher heller.

Klasskillnad?

11 raka matcher har Arsenal vunnit mot Stoke på Emirates Stadium och av dessa har man hållit nollan i sex. Visar på den enorma klasskillnaden, även om en del av matcherna spelats innan milleniumskiftet. Arsenal har lätt för Stoke – så enkelt är det.

Och klasskillnaden har, enligt undertecknad, inte varit större på flera år. Arsenal är, som nämnt, toppmaterial och Stoke undre halvan-material.

I just denna matchen är de också ännu större. Stoke är extremt skadedrabbat, och inte minst är det offensiven som är drabbad; Diouf och Arnautovic är osäkra för spel och Peter Odemwingie är out – alla anfallare – och nu är mittfältarna Charlie Adam och Ibrahim Afellay avstängda efter sina röda kort senast.

Nej, det ska bara råda klasskillnad. Arsenal vinner och håller nollan spelas med glädje till dubbelt, vilket erbjuds av Betway. Oddsdropp kan vara att vänta.

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner och håller nollan
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 12/9
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,30 williamhill logo
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Stoke 12,25 comeon logo
Över 2,5 mål 1,67 unibet logo
Under 2,5 mål 2,28 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: