Speltips, Arsenal – Swansea 11/5: Hörnspel – i gästernas favör

Spelbloggare Publicerat: 11 maj 2015

Formstarka Arsenal jagar Manchester City på andraplatsen och möter ett Swansea som är fast i mittenskiktet av serien. Kan vara tal om viss motivationsskillnad, men oddsen på värden lockar inte. Istället – hörnfokus!

Med två matcher mindre spelade än nämnda City, kan Arsenal hoppa upp på samma poäng med dem i händelse av en vinst i måndagens batalj på Emirates Stadium. Man har med andra ord allt i egna händer inför de avslutande matcherna och stormar mot ett succéår.

Formen talar även den för Arsenal. 11 av de 12 senaste matcherna har vunnits och övrig, vilken var mot Chelsea, slutade oavgjort. Verkar mer eller mindre omöjligt att stoppa Londonlaget just nu – och det antyder även oddsen på. Ettan betalar så lite som 1,33x och när siffrorna är så neråtpressade, är det helt enkelt inte värt att investera i, även om det mesta tyder på att de ska vinna här. Spel på 1×2-marknaden undviks helt och hållet.

Förväntningarna var relativt höga på Swansea inför säsongen – och de har inte kunnat motsvaras. Man är placerade på en anonym åttondeplats, utan möjlighet att nå Europaplatserna. Fokus får vara på att försöka studsa upp en eller två platser. Kan dock bli svårt då spelschemat är oerhört tufft nu i slutspurten.

Man har två raka vinster, men formen kan ändå inte betraktas som speciellt bra. Ena var mot ett Newcastle med formen totalt nedkörd i botten och den andra hemma mot Stoke – en bra prestation, men knappast en perfekt sådan. Spelet hackade stundtals och det finns saker att fila på inför denna, svåra batalj.

Danny Welbeck, Mathieu Debuchy och Alex Oxlade-Chamberlain missar matchen för Arsenal och Aaron Ramseys status är osäker. Gästernas Nelson Oliveira, Jordi Amat, Wayne Routledge, Kyle Naughton, Tom Carroll och Kyle Bartley stryker vi allihopa bort från truppen.

Lite högt satt handikapplina

Vi riktar alltså in oss på hörnmarknaden här. Arsenal skapar i snitt näst flest hörnor på hemmaplan i serien, Swansea – tillsammans med West Bromwich – minst. Borde således vara en hörnkross att vänta – eller?

Absolut, med största sannolikhet kommer Arsenal lösa flest hörnor på Emirates Stadium. De ska styra och ställa, sätta tempot – men jag tycker att handikapplinan ändå är åtminstone en siffra för högt satt.

Arsenal har en plusmellanskillnad i snitt på 4,6 – Swansea minus 2,6 på hemma respektive bortaplan. Därför känns det lite missvisande att den asiatiska handikapplinan är på 5,0.

Visst kan siffrorna skjuta i höjden, men här är det ändå mest troligt att Arsenal tar ledningen hyfsat tidigt och håller i den matchen ut. Och är man i förarsätet, då kan blir det inte samma desperata, offensiva spel och att Swansea istället är de som måste pressa på framåt.

1,80x för Swansea +5,0 hörnor (pengarna tillbaka vid fem färre) smakar fint och det synas med en medelinsats.

Speltips:

Speltips: Swansea +5,0 hörnor
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 21:00, 11/5
TV / Stream:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,33 williamhill logo
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Swansea 11,50 betsson logo
Över 2,5 mål 1,61 redbet logo
Under 2,5 mål 2,45 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: