Speltips, Arsenal – West Ham 14/3: Hörnspel i Londonderbyt

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2015

arsenal west ham 14/3West Ham spelar sitt fjärde raka Londonderby när man gästar Arsenal på Emirates Stadium under lördagen och vi har hittat ett intressant spelobjekt plockat från hörnmarknaden.

Arsenal spelar främst för att befästa den åtråvärda tredjeplatsen i tabellen, men har även möjligheten att hämta ikapp på andraplacerade Manchester City. Finns dock viss risk att tankarna redan nu är på kommande veckas returmöte mot Monaco i CL-åttondelsfinalen. Kan vara värt att tänka på för den som funderar på att spela ettan.

Med rejält skadat självförtroende är det spelarna i West Ham kliver ut på Emirates. Från att ha varit med i kampen om Europaplatserna, är man nu bara tia efter tre och en halv månader av till största del röda resultat. Inte en enda av de sju senaste matcherna har vunnits. Karaktärslösheten har skymtat med sin närvaro i stormatcherna och inte minst derbyna.

Klart bättre har ”Gunners” sett ut; sex vinster och en förlust mäktar man med på de senaste matcherna. I veckan avancerade man vidare till semifinal i FA-cupen efter en 2-1-vinst borta mot Manchester United. Vem om inte Unitedsonen Danny Welbeck blev matchhjälte?

Arsenal har haft skadeproblem under en längre period, men fortfarande kunnat prestera. Senaste nyheten är att Thomás Rosický insjuknat och han står som ett frågetecken inför derbyt. West Hams situation är knappast bättre, snarare värre. Flera spelare saknas, bland andra Enner Valencia, James Tomkins och Andy Carroll. Dessutom får inte Carl Jenkinson spela eftersom han är på lån från Arsenal.

Gästerna fixar minst fem hörnor

Hade i normala fall tittat på ett handikappspel på Arsenal här med tanke på West Hams katastrofala form, men då man möter Monaco om några dagar tycker jag varken att raka ettan till 1,40x eller med -1,5 mål till 2,07x är av värde. Vi vänder istället blad från 1×2-marknaden till hörnorna.

I snitt är Arsenal bland de som släpper till minst hörnor på hemmaplan. Deras spelfilosofi bygger på att ha ett stort bollinnehav, försöka rulla ut sina motståndare. Men här ska ändå West Ham ha en bra möjlighet att skrapa ihop en del hörnor. De skapar tredje flest hörnsparkar på resande fot – i snitt 6,5 stycken per match – och även mot de bättre motståndarna brukar de fixa fler än vad som kan räknas på ena handen.

Om vi tittar på de senaste veckornas matcher har de vunnit nästan alla ”hörnmatcher”. I derbyna mot Chelsea, Crystal Palace och Tottenham skapades 5, 11 respektive 9. Hemma mot Arsenal i december löstes 7 stycken.

West Hams hörnlina är på 4,5 och överspelet betalar 2,20x hos såväl Bet365 som Bwin. Blir en insats på strax under medel på det.

Fyll på spelkassan

Inled helgen med en skön insättningsbonus. Ni hittar vår utförliga bonusguide här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Arsenal 1,40 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 5,20 comeon logo 3 000 kr
West Ham 9,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,65 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: West Ham över 4,5 hörnor
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 14/3
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson