Speltips, Arsenal – West Ham 9/8: Dubbla polletterna i Londonderbyt

Spelbloggare Publicerat: 9 augusti 2015

Arsenal och West Ham ryker ihop i ett skållhett premiärderby under söndagen. London är platsen, Emirates Stadium arenan – och vårt förtroende lämnas i ”Gunners” händer.

Är det Arsenals år i år? Mycket möjligt. Klubben osar positivitet, truppen är helintressant och man har sett extremt bra ut i vänskapsmatcherna hittills och så även i Community Shield-finalen mot Chelsea, vilken vanns med 1-0 på neutral plan.

Inte så att det hänt överdrivet mycket i truppen, men på exempelvis målvaktsposten hittas Petr Cech – fortfarande en världsklasskeeper – och jag tror att man vinner på den här kontinuiteten; Arsene Wengers vilja att hålla ihop det man redan har och projektet man byggt på i så många år ska kunna blomma ut nu. Strax bakom Chelsea är ”Gunners” undertecknads favorit till titeln – en åsikt jag inte verkar vara ensam om.

Mindre positivt är snacket runt West Ham – man är helt klart en potentiell besvikelse; ska inte räknas bort från bottenstriden och bör inte ha någon större möjlighet att komma upp på den övre tabellhalvan.

En ny tränare, Slaven Bilic, är på sin plats och i spelartruppen har det rensats en hel del. Finns en del intressanta namn – men är man bättre än i fjol? Det ställer jag mig tveksam till. Ett mediokert PL-lag är det som man snickrat ihop.

Vunnit tio raka inbördesmatcher

Är alltså inne på att Arsenal ska överraska och West Ham bli en besvikelse. Flera faktorer talar också för värden i denna derbypremiär, förutom rena klasskillnaden, den största: försäsongerna. Arsenal har kört över allt möjligt motstånd, visat fina tendenser och stor mognad i spelet. Genrepet, CS-finalen mot seriemästarna Chelsea vann man, som nämnt, med 1-0, efter en riktigt stark prestation.

West Ham har varit totalt värdelösa. Och egentligen skulle jag vilja använda starkare ord än så. Få positiva besked har lämnats i vänskapsmatcherna och EL-kvalet, dit man kom via fair play-titeln förra spelåret, vill man bara glömma bort illa kvickt. Tokusla Lusitanos skickades ut med ”bara” 4-0 över två möten, sedan höll man på att åka ut mot maltesiska Birkirkara men lyckades till slut vinna straffläggningen i den avgörande bataljen och mot rumänska Astra skulle äventyret ta slut efter 2-2 hemma och 1-2 borta.

Visst, en del spelare har vilats i de här Europamatcherna, men det är ändå till stora delar ordinarie startelvor som skickats ut. En sak är klar – West Ham är allt annat än i form.

Dessutom har Arsenal historiskt och i nutid haft det enkelt mot West Ham. De tio senaste inbördesmötena har alla vunnits och i de tre senaste på hemmaplan har det skiljt minst två mål mellan lagen.

Saknas en del framstående spelare i Arsenal – främst Jack Wilshere samt Alexis Sánchez – men bortalagets skadesituation är även den allt annat än perfekt. Hur som helst, med de väntade startelvorna som ska mönstras bör Arsenal plocka det här utan större problem.

Arsenal -1,5 mål synas med glädje till 1,95x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,5 mål asian handicap
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 9/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,34 nordicbet logo
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
West Ham 12,37 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,70 unibet logo
Under 2,5 mål 2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: