Speltips, Assyriska – Östersund 1/8: Vinnarspel från Södertälje

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2015

Vi tar sikte mot Superettan och Södertälje där Assyriska får besök av tabelltvåan Östersund. Ett vinnarspel testas till klara värdesiffror.

Det känns nära nu. Bara 17 matcher är spelade, men Jönköping Södra och Östersund rusar ifrån ifrån i kampen om de allsvenska direktbiljetterna. ÖFK har tre pinnar upp till den nämnda konkurrenten och hela nio ner till tredjeplacerade Sirius.

Assyriska var med och stängde den senaste omgången och hade ett drömläge att hämta ikapp på lagen ovan, de som slåss om tredjeplatsen vilken innehas av Sirius. Avståndet upp till dem skulle kunna bli till en pinne om man hade lyckats vinna borta mot Värnamo, men det blev en oväntad 1-3-förlust och avståndet är oförändrat.

Ett problem för Assyriska är hur pass ojämna man är; briljanta prestationer varvas med usla sådana. Det är bara att kolla nu senast, förlust mot Värnamo – matchen dessförinnan krossades Utsikten med 7-1 hemma på Södertälje fotbollsarena.

Tvåan spelas

Östersund är i den bemärkelsen motsatsen till Assyriska; de är stabiliteten själva. 11-5-1 är resultatraden och den enda förlusten kom i en svår bortamatch mot Varberg. Genomgående bra har man varit och om det skulle bli avancemang, och grunden får behållas, tror jag absolut att ÖFK skulle kunna överleva i Allsvenskan.

Nu senast fick serietvåan revansch mot nämnda Varberg och vann med 4-1 hemma på Jämtkraft Arena och innan dess skrevs vinstsiffrorna till 3-0 mot Frej. Prickfria prestationer och därmed talar även formen för Östersund, inte bara kvalitetsskillnaden alltså.

Skadesituationen ser ljus ut för ÖFK och man är utan avstängningar. Assyriska däremot, de har den ovärderliga mittbackspjäsen Linus Malmborg borta efter att han fått syna sin tredje ostskiva för året senast. Inte bara att en av de bästa spelarna försvinner i och med avbräcket, backlinjen är alltid svår att rotera i och ofta någonting man helst vill undvika.

Sedan är det den här grejen med Assyriska och hemmaplan. Drar de verkligen fördel av att spela på Södertälje Fotbollsarena? Hemma-/bortastatistiken skiljer sig knappt i år och förra året vann man inte en enda hemmamatch på 15 försök. Östersund har fina 4-3-1 på resande fot.

När det skiljer en del mellan lag är det oftare så att skrällchansen ökar om det är motsatser som möts. Här är det två parter som vill vara spelförande som möts – och jag är ganska övertygad om att Assyriska kommer klås i ”sitt eget spel”.

Det är med glädje som den raka tvåan synas till 2,15x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Östersund vinner, rak tvåa
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 1/8
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Assyriska 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 williamhill logo
Östersund 2,15 unibet logo
Över 2,5 mål 2,02 unibet logo
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: