Speltips, Astana – APOEL 18/8: Galet överodds hittat

Spelbloggare Publicerat: 17 augusti 2015

CL-kvalet fortsätter bevakas hårt här på Spelbloggare och när kazakstanska Astana möter cypriotiska APOEL på Astana Arena är det löjligt bra siffror vi får på ena sidan av 1×2-marknaden. 

Det är kanske inte de mest namnstarka lagen som möter varandra här, men i alla fall APOEL viss erfarenhet från CL-spel och visade verkligen framfötterna i den förra upplagan, där man nådde gruppspelet och gjorde helt okej resultat sett till förutsättningarna. Att ställas mot Barcelona, Paris Saint-Germain och Ajax är inte ett drömscenario direkt.

Astana har chansen att bli historiska som första kazakstanska klubb att nå Champions League och detta är förstås ett upphajpat dubbelmöte i landet – men man är utställda som rätt stora underdogs och att de ska avancera vidare betalar 2,63x som bäst medan APOEL står i 1,53x.

APOEL klart bättre

Och det råder ingen tvekan om att APOEL är det klart bättre laget. Vill faktiskt påstå att det ska skilja mer än oddssättarna antyder och även om det är en tuff resa för spelare och ledare – bör man inte ses med i närheten av så liten möjlighet att vinna den här enskilda matchen och således mer eller mindre döda dubbelmötet till returen.

I förra årets EL-kval avancerade Astana vidare från den tredje rundan mot AIK efter att ha spelat 1-1 på hemmaplan för att sedan vinna med 3-0 i Solna – det handlade dock mer om ett brutalt nederlag från AIK kontra att man själva gjorde en bra match.

Hos Astana saknas anfallaren Patrick Twumasi, som varit oerhört nyttig här i kvalet, och APOEL har mittfältaren Vincius out – båda avstängda. Håller värdens avbräck som klart större här och nu.

Det var med rejält flyt som Astana nådde hit; man fick in det avgörande 4-3-målet mot HJK i den tredje stopptidsminuten och man visade på stora brister. Det här laget hade förmodligen inte hållit mer än okej allsvensk nivå medan APOEL är klart vassare. Prestationerna mot Midtjylland var inte hundraprocentiga, men alltjämt starkt att avancera vidare.

3,90x finns för den raka tvåan och det är mer än spelvärt. Kommer med största sannolikhet sjunka en del innan avspark, så hoppa in så fort som möjligt.

Speltips:

Speltips: APOEL vinner, rak tvåa
Odds: 3,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, tisdag 18/8
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Astana 2,20 mybet logo
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
APOEL 3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,62 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,55 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: