Speltips, Aston Villa – Leicester 15/2: Krysset inte önskvärt

Spelbloggare Publicerat: 14 februari 2015
villa leicester 15/2
Foto: Bildbyrånast

De två kaosartade, formsvaga och nedflyttningshotade Premier League-lagen Aston Villa och Leicester drabbar samman under den tidiga söndagseftermiddagen i FA-cupens femte runda. Målsnålt?

Uppladdningen inför matchen har knappast varit optimal för något av lagen. Villas, nu före detta, tränare Paul Lambert har fått foten efter en rad usla resultat. Leicesters Nigel Pearson fick sparken, kort därpå tillbaka jobbet och i matchen mot Crystal Palace tappade han huvudet totalt och tog strypgrepp på en spelare i motståndarlaget.

Villa är tredje sist i tabellen, Leicester sist. Inför slutspurten är det alltså full fokus på seriespelet som gäller och bra resultat i cupen lär därmed bara ses som en liten bonus. En sak som är säker, det är att ingetdera av lagen vill spela oavgjort och således tvingas till omspel. Alla vilodagar räknas nu när respektives situationer är så pass prekära.

Leicester har avancerat förbi Newcastle och Tottenham i årets FA-cupen, Aston Villa – Backpool och Bournemouth.

Om vi tittar på formtabellen, är det mest röda resultat som pryder lagens resultatrader. De båda har tre raka förluster och ser rejält uddlösa ut. För att nämna lite positivt, har de gemensamt att man kommer till spel med alla ordinarie spelare tillgängliga.

Målsnålt, men inte oavgjort

Krysset är inte önskvärt för någon av parterna – och är inte alls ett tänkbart alternativ på 1×2-marknaden. 3,40x betalar det oavgjorda resultatet i skrivandets stund och det är inte ens nära på tillräckligt. Hade behövts flera decimaler till för att vara spelbart, i alla fall i min bok.

Samtidigt saknar båda lagen självförtroende och någon frejdig anfallsfotboll har jag svårt att se oss bjudas på. Avvaktande spel första 45 och mållöst? Sedan, för att undvika omspel – lite mer fart i slutskedet av matchen?

Målsnålt, men inte oavgjort är min tanke alltså. Två av de tre senaste inbördesmötena har slutat 1-0 och 0-1. Samma resultat nu? Exakt antal mål: 1 spelas till 4,60x hos Bwin.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Aston Villa 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Leicester 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,20 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Exakt antal mål: 1
Odds: 4,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 13:30, 15/2
TV:  tvtio logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson