Speltips, Aston Villa – Liverpool 14/2: Över dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 12 februari 2016

Två lag i stort behov av tre poäng drabbar samman i Birmingham, när hemmalaget Aston Villa får besök av Liverpool. Orkar något av lagen ta den där vitala trepoängaren?

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna och kampanjerna från 25 olika spelbolag!

Tre mycket intressanta matcher från Premier League spelas under söndagen, där mötet mellan Aston Villa och Liverpool kanske får betecknas som det på pappret lite lugnare mötet. I de två andra matcherna får vi se topplagen Arsenal och Leicester göra upp, samt Manchester City mot Tottenham. Där kan vi snacka smällkarameller.

Det finns dock en intressant dimension i matchen mellan Aston Villa och Liverpool också. Det här är två lag som desperat är i behov av poäng och då allra helst tre stycken till antalet. Tabellpositionerna är nämligen ingen rolig läsning för något av lagen.

Liverpool har halkat efter i striden om Europaplatserna och behöver ta tre poäng för att få häng igen. För Aston Villas del handlar det om liv eller död. Laget ligger på jumboplatsen och har hela åtta poäng upp till säker mark. Det krävs med andra ord att trepoängaren börjar trilla in snart, gärna förr än senare.

Båda lagens dystra trend

Dessvärre kommer båda lagen till det här mötet med en dyster trend i bagaget. Det vill sig helt enkelt inte riktigt för varken Liverpool eller Aston Villa. Visserligen tog Aston Villa en tung 2-0-seger senast mot Norwich, men dessförinnan hade laget inte vunnit ligan på fem matcher.

Liverpool då? Laget har nu fem raka matcher utan vinst och även fall det offensiva spelet har sina stunder finns det enorma brister i organisationen. Kanske är det så att spelarmaterialet inte riktigt räcker till? Klart är i alla fall att det finns brister i laget och att Jürgen Klopp ännu inte kunnat rätta till dessa brister.

Aston Villa får klara sig utan Jordan Ayew till den här matchen, ett mycket tungt avbräck. I övrigt är också Carlos Sanchez, Libor Kozak och Jack Grealish otillgängliga. Liverpools Joe Allen, Dejan Lovren och Martin Skrtel kommer inte till spel. För att nämna några på den numera rätt gamla skadelistan.

Vår känsla är att båda lagen får svårt att vinna här, även fall Liverpool är klara favoriter. Gästerna kommer att trycka fram i jakt på tre poäng och vi tror på en öppen matchbild. Att båda lagen göra mål ger hela 2,10 gånger pengarna hos WilliamHill tycker vi är väl generöst. Båda lagen har visat prov på kvalité framåt, samtidigt som de läcker på tok för mycket bakåt. Vi testar.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:05, söndag 14/2
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Aston Villa  4,85 betrally logo
Oavgjort  3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Liverpool  1,85 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,30 expekt logo
Under 2,5 mål  1,70 mybet logo

 

 

Oddsens motsvarighet i procent: