Speltips, Aston Villa – Liverpool 19/4: Snubblar laget på mållinjen igen?

Emil Jakobsson Publicerat: 18 april 2015
Aston Villa - Liverpool 19 april 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

FA-cupens andra finallag ska utses i matchen mellan Aston Villa och Liverpool. Engelsmännens nationalarena Wembley bjuder in till en match där Liverpool blivit på tok för stora favoriter enligt oss. Frågan är om Gerrard får chansen på en sista titel eller faller laget på mållinjen igen?

Tabellen ljuger aldrig, brukar det heta. Att Liverpool är ett bättre lag än motståndarna Aston Villa är nog ett påstående inte alltför många opponerar sig mot. Liverpool ligger dessutom tio placeringar över Aston Villa i Premier Leagues-tabellen, vilket ytterligare stärker påståendet att laget är starkare.

Men när Wembley i London bjuder in till den andra semifinalen i säsongens upplaga av FA-cupen spelar placering i Premier Leagues tabell mindre roll. Inte heller har det överdrivet stor betydelse att Aston Villa är ett svagare lag än Liverpool på pappret. När domaren blåser igång matchen kommer helt enkelt andra värden att fälla avgörandet.

Liverpool har under de sista säsongerna gjort sig kända för att snubbla på mållinjen, något som personifierats av klubbikonen Steven Gerrard som har haft ett par avgörande negativa insatser i ett par viktiga matcher, senast i säsongens möte mot antagonisten Manchester United.

Oddsen på tok för låga på favoriten

Återigen: jag förnekar inte att Liverpool är ett lag som ska vinna över Aston Villa i alla fall fem dagar i veckan, utan problem. Men när spelbolagen väljer att pressa ner oddset så lågt som man valt att göra känner jag att det helt tappat spelvärde.

Aston Villa är ett lag som inledde säsongen förtvivlat dåligt, men som ätit sig ikapp och de sista månaderna hittat tillbaka till sitt spel. Laget har också gjort sig känt för att kunna sprattla till mot på pappret stora lag, till exempel i senaste ligaomgången när man bortaslog Tottenham med 1-0. Dessutom lyckades man bortaslå just Liverpool så sent som i höstas.

I kombination med Liverpools inte alldeles för ljusa facit de senaste säsongerna känner vi att det är som upplagt för en liten skräll av Aston Villa. Märk väl att Liverpool inte vunnit en titel sedan 2006, såvida vi inte räknar Ligacupen vill säga. Det säger också någonting.

Ja, som ni hör är vi inte alls förtjusta i att Liverpool blivit så självklara och stora favoriter i den här matchen. Det finns helt enkelt inget vidare värde i spel på Liverpool i just den här matchen. Istället tror vi att Aston Villa kommer ställa till problem för Liverpool och därför faller valet på Aston Villa asian +1 till 1,90 hos Titanbet.

Det är som upplagt för förlängning, säger min magkänsla i alla fall. Handikappet betyder att vi får pengarna tillbaka om Villa förlorar med uddamålet och det krävs en segermarginal på minst två mål för Liverpool för att vi ska förlora vår insats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Aston Villa 6,3 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 4,2 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Liverpool 1,62 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,98 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Aston Villa +1 (pengarna tillbaka för uddamålsförlust)
Odds: 1,9 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 19/4 kl 16:00
TV:  tvtio logobet365tv logo Regler och villkor gäller.viaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Simon Pålsson