Speltips: Aston Villa – Manchester City

Emil Jakobsson Publicerat: 4 mars 2013

Speltips Aston Villa - Manchester City
Premier League bjuder oss på en härlig drabbning även under måndagen när Aston Villa krigar för att slippa nedflyttning och Manchester City för att hålla kvar avståndet mot jagande Tottenham och Chelsea.

City kommer till kvällens match stärkta av den ganska enkla 2-0 segern mot Chelsea samt 4-0 utrullningen av Southampton i cupen.

Villa pressade Arsenal på bortaplan men föll tillslut med 2-1 nu senast. Innan den matchen slog de West Ham med 3-1 och 3-3 mot Everton. Den segern var dock deras enda på de tio senaste matcherna.

20 mål under deras fem senaste möten
Senast lagen möttes slutade det hela 5-0 till City och ser man över de fem senaste har de fyrar segrar och en förlust och målskillnaden ligger på hela 15-5. Det ger oss ett målsnitt på fyra mål per match.

Det är även båda lagens målrika matcher vi väljer att inrikta kvällens spel mot.  Sedan den 11:e december 2012 har enbart en av Aston Villas 16 matcher gått under 2,5 mål och snittet ligger på hela fyra mål per match, precis som deras inbördes möten mot City.

City har bland ligans bästa försvar men tre av deras fyra senaste har gått över 2,5 mål, enbart 2-0 mot Chelsea har gått under. Men det som oftast resulterar i överspel när Aston Villa spelar är sällan att de själva gör tre mål, däremot släpper de in otroligt mycket mål, enbart Wigan och Reading har släppt in fler.

Spel: Över 2,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: Betsson (Betsson erbjuder våra besökare en unik bonus på hela 1 200 kronor)
Fler bonusar: Guide till de bästa bonusarna:  sport, poker och casino. 
TV: Viasat Fotboll
Avspark: 21:00
Fotbollsresa till Manchester: Boka din fotbollsresa idag.

Väntade startelvor:

Aston Villa

Guzan
Lowton, Baker, Clark, Bennett

Westwood, Delph
Wiemann, N’Zogbia, Agbonlahor
Benteke
Manchester City

Hart
Zabaleta, K.Toure, Nastasic, Clichy

Rodwell, Garcia
Milner, Y. Toure, Silva
Aguero