Speltips, Aston Villa – West Bromwich 19/9: Fokus på derbyhörnor

Spelbloggare Publicerat: 18 september 2015

Botten mot botten. Aston Villa får besök av rivalen West Bromwich i en svårbedömd batalj. Det som fångar vårt intresse är ett spelobjekt på hörnmarknaden.

Aston Villa är placerade på 15:e plats i serien med fyra pinnar, en ovan och en mer är West Bromwich på. Skulle vara förvånande om dessa två inte är med och fajtas om sitt kontrakt, eller i alla fall är en bit nere på den undre tabellhalvan, framåt den senare delen av serien. Som nämnt: det är botten mot botten.

Matcherna mellan Villa och WBA brukar alltid vara jämna och tajta. Senast något av lagen vann med fler än ett mål i Premier League var 1985 och sedan dess har 19 inbördesmatcher utspelats i serien. Tätt och jämnt, precis som traditionen är i derbyn.

Det råder fortfarande skadebekymmer för Aston Villa; Jores Okore är helt säkert out och rad andra spelare är osäkra, vissa mer betydelsefulla än andra. WBA-keepern Ben Foster kommer inte till spel och Jonny Evans status är osäker.

Aston Villa får en hörnpollett

Tittade lite på oddsen i WBA:s favör i veckan och lockades direkt av dubbelchansen X2 till en bit över 1,70x, men nu har oddssättarna justerat oddsen och värdet är, i min bok, borta. Ettan ser jag dock alltjämt ett tydligt avslag i.

Istället bjuder vi på ännu ett hörnspel denna lördag – en marknad som vi på Spelbloggare haft stor lycka på de senaste två åren – och det handlar om en hörnmatch. Vem skapar flest?

Räknar med att Aston Villa kliver ut i ett försök att föra detta från början till slut – förmodligen inte West Bromwich emot. De har varit så pass starka defensivt på sistone – faktum är att nollan hållits i tre av fem seriematcher – och kan satsa på omställningsspelet främst.

Är det så att Villa inte klarar av att få in den första baljan, att det är mållöst en bra bit in i matchen eller WBA leder, så borde pressen öka successivt, vilket rimligen ökar möjligheterna för att skapa hörnsparkar. Räknar kortfattat med en värd som kliver på framåt och en gäst som kryper ihop.

Villas hörnstatistik detta år och under fjolåret är 4,4 hörnsparkar framåt och 5,4 bakåt medan WBA har 4,6-5,0. Gästerna med knapp fördel där, men på bortaplan är man dock på klart större minus kontra Villa hemma.

Aston Villa -0,5 hörnor (asian handicap) till 1,95 är okej betalt och tas med en mindre summa.

Speltips:

Speltips: Aston Villa -0,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 19/9
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Aston Villa 2,40 comeon logo
Oavgjort 3,25 ladbrokes logo
West Bromwich 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,45 unibet logo
Under 2,5 mål 1,60 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: